Jan Ferme

Menu

Je spolna orientiranost moških določena v maternici?

fhNajnovejša študija je pokazala, da bi lahko spolno orientiranost moških določili pogoji prisotni v maternici.

Nekatere predhodne raziskave so pokazale, da več kot ima moških starejših bratov, večja je možnost, da bo homoseksualec, vendar je razlog za ta fenomen še vedno nejasen.

Sedaj je kanadska študija pokazala, da je homoseksualnost najverjetneje posledica bioloških in ne družbenih dejavnikov.

Profesor Anthony Bogaert iz Univerze Brock v Ontariju je v namen študije proučil 944 homoseksualnih in heteroseksualnih moških, tako z vidika tako imenovane teorije »bioloških« bratov, v tem primeru tistih, ki imajo isto mater, in prav tako z vidika teorije »ne-bioloških« bratov, torej polbratov ali posvojencev.

Ugotovil je, da povezava med številom starejših bratov in homoseksualnostjo obstaja le v primerih, ko imajo bratje isto mater.

Profesor Bogaert je tako prepričan, da je spolna orientiranost moških določena pred rojstvom. Po njegovem mnenju je homoseksualnost pri moških posledica tako imenovanega »materinskega spomina« v maternici.

Žensko telo se lahko po njegovem mnenju na moški zarodek odziva kot na tujek, kar lahko sproži imunsko reakcijo, ki se z vsakim naslednjim moškim potomcem še stopnjuje. Protitelesa, ki pri tem nastanejo, pa vplivajo na razvoj možganov zarodka.

Po mnenju strokovnjakov študija podpirajo idejo o skupnem imenovalcu bioloških bratov in materjo, katere maternično okolje lahko pred rojstvom povzroči homoseksualno spolno usmerjenost. Kako natanko se to zgodi pa je vsaj za enkrat že neznano.

Zanimivo… Dobr da niam brata in še to da nisem mlajši brat. 😛 j0k3 😉 Vse to so še itak domneve…

Vir

2 thoughts on “Je spolna orientiranost moških določena v maternici?

  1. Jan, tole je tipični ideološki (pro-gay) članek, ki želi pokazati na biološke osnove homoseksualnosti. S tem hoče dokazati, da torej sprememba za te osebe (tudi če bi to same želele) ni mogoča. Kar pa ni res, ker živi v svetu mnogo ljudi, ki so dali slovo takemu načinu življenja (Exodus, Narth…). Res pa se o tem v medijih zaenkrat še bolj malo sliši, ker še zmeraj vlada mnenje, da so tisti, ki se ne strinjajo s homoseksalnostjo (čeprav spoštujejo istospolne ljudi), homofobi in nestrpneži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *