Jan Ferme

Menu

Kdo si je izmislil Ctrl-Alt-Del?

SILICON VALLEY – Ste se kdaj vprašali zakaj se za resetiranje operacijskega sistema Windows uporablja prav kombinacija tipk Ctrl-Alt-Del? Odgovor je preprost, zato, ker je te tri tipke obenem praktično nemogoče pritisniti slučajno.

Kar poskusite jih pritisniti s prsti ene same roke. Pošteno ste se morali potruditi, če vam je sploh uspelo. Zdaj pa še zaprite Windows task manager, ki se je ob tem najverjetneje odprl.

Pa se vrnimo k človeku, ki si je vse skupaj sploh izmislil. Ime mu je David Bradley, kombinacijo pa si je izmislil pred dolgimi leti, ko je še delal za IBM. Sprva je nameraval za t.i. reboot uporabiti kombinacijo tipk Ctrl-Alt-Esc, vendar je kmalu ugotovil, da omenjene tipke z levo roko lahko pritisnemo tudi ponesreči.

Malo zgodovine računalništva. 😛

Vir: Dnevnik.si

4 thoughts on “Kdo si je izmislil Ctrl-Alt-Del?

  1. Js lahko prtisnem to kombinacijo 😛 lahko posnamem, če ne vrjameš 😉 Drugače pa Ctrl-Alt-Esc se še vedno uporablja, v winsih je za prestavljanje med okni in je predhodnik Alt+Tab, ki je malo bolj dodelana funkcija. Je pa najbrž zaradi priljubljenosti ostala. Pa tut lažje je za prtisnat alt+tab 🙂

  2. res je, da nisem prav naredil, ker ga nisem podpisal, ponavadi to naredim, lahko preveriš. ti pa si v bistvu še slabši od mene, ker me zmerjaš.

    lp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *