Jan Ferme

Menu

Težaško delo

Animiranje namreč. 😀 Npr. sem imel čist simpl motiv dva avtočka ko se zabijeta. Potem pa gre takole …

Najprej si morš postaviti sceno – največji problem je stativ za mobitel. Prav v eno škatlo od enga lepila sem tak zrezu, da sem pol noter vtaknu mobitel, da je bil na miru. 😀 Potem sem pa še to škatlo z mobitelom fiksiru (beri: prilepil) na drugo težjo škatlo.

Da o nastavljanju pravilne svetlobe sploh ne govorimo… Vzel sem svojo namizno svetilko + sestrino, da je bila vredu svetloba. 🙂 Postavitev scene je trajala približno pol ure.

Ko vse to nastaviš, nastopi animiranje. Prestavljanje avtočkov po milimetrih. 🙂 Dobesedno, in vsakič prtisnat še na sprožilec. Animiranje, kot pravimo temu, je trajalo okoli dveh ur. Posnetih 196 fotografij.

Prenos fotografij na računalnik in nato obdelava… Na srečo z osvetlitvijo ni bilo težav in sem slike hitro združil in obdelal animacijo. Čas: pol ure.

Torej vse skupaj je naneslo nekaj čez 3 ure za 15 sekund dela. Potem sem še še delat eno animacijo iz lego kock in lahko prištejete zraven še 2 uri, za 5 sekund dela.

Zaključek: Animacija je težaško delo. 😀

P.S. Po končani nagradni igri vam mogoče celo katero pokažem. Samo kaj ko so vse velike od 37 MB do 57 MB :(. Mogoče pa … 😛

3 thoughts on “Težaško delo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *