Jan Ferme

Menu

Recite NE!

Recite NE kajenju! To predstavlja vse večjo grožnjo vsem. Tako nekadilcem kot kadilcem. Ja namenoma sem postavil na prvo mesto nekadilce. MI trpimo zaradi vaše razvade in zaradi vašega “užitka”.

Je kdo pomislil kdaj na nas? Je kdo pomislil na uboge natakarje in natakarice, ki po 8 ur dnevno inhalirajo cigaretni dim strank? Ne ni. Saj ne tarnajo, saj imajo službo … Važno, da si lahko kadilec prižge svoj čik. Pa izpostavimo nekaj dejstev:

– Človek postane odvisen že po eni cigareti.
– tole je namenjeno predvsem moškim kadilcem: Kajenje in debelost povečujeta impotenco.
– pojavlja se vse višja vsebnost nikotina v cigaretih

Če še mimogrede povem eno butasto novico je to, da razvijajo cepivo proti kajenju. Tako se boste lahko moji dragi kadilci, enostavno odvadili kaditi plus prihranili boste ogromno količino denarja. Pa računajmo:

– vzemimo primer, da kadilec pokadi eno škatlo cigaret na dan, ki stane 550 SiT.
– kadi 20 let.
– v svojem življenju bo pokadil približno 7220 škatlic cigaret
– kar znaša 3.971.000 SiT ali če pokadi dve škatlici na dan – 7.942.000 SiT

Uh to je pa kar številka, se vam ne zdi kadilci. Gre se sam za to, da niste sami na tem svetu, da smo tu še drugi ljudje, ki bi radi dihali. Dihali čist zrak – brez cigaretnega dima.

Torej, če zaključim pridružujem se blogarski protikadilski kampanji: hirkani, robija, lucije, kita in sarai.

6 thoughts on “Recite NE!

  1. čist prav ti dam! prav sovražm ko sam kdo pihne proti men ta ogabn dim… sploh ne razumem kok lahk kajenje nekomu predstavla tak užitek…jao..

  2. Se strinjam, kajenje je zelo moteče in škodljivo tudi za druge.

    Glede tistega, da postaneš odvisen že po eni cigareti je pa po mojem mnenju tako, da je odvisno od posameznika. Poznam ljudi, ki so se odločili in pustili kajenje (~prej so bili 20 let strastni kadilci), nekatere pa hitro zagrabi odvisnot. Vse je odvisno od človekove volje in karakterja.

  3. jah že res, ampak so znanstveniki potrdili da se nikotin takoj “udomači” v naših možganih in potem po 20 minutah pade, zato pa pol spet in spet in …

  4. Jst sm letos na maturantskem skadil v enem večeru ene 7 cigaret (West in Marlboro light) in nimam niti najmanjšega veselja kadarkoli še kadit. Ne čutim potrebe.

  5. No no Jan te podpiram 100%!!!!! In moram rečt tuki publik, da klub temu da pravijo, da samo 3% kadilcem rata v prvo odnehat se moram pohvalit da je moja pridna punčka nehala kar tak 🙂 (ja ful sm veseu sm se res mogu pohvalit :P)

  6. ja, jz sm zard tega mogla sobo preselit na drugi konec stanovanja (sosedi pod nami so strastni kadilci, vsi – mamica, ati, bratec in sestrica, ki je že vlka in njen sinček redno uživa v prijetnem ozračju babičinega stanovanja). smo bli zadnič na družinski večerji pa so bli za predjed in za sladico seveda obezno čiki. velik čikov. in pol ti izpadeš tečn in razvajen, ko prosiš, če lahko mal zmanšajo in hodiš okno odpirat! od kdaj je preprosta želja po zraku, ki ti ne bi pr živem telesu žrl pljuč, tak zločin?? doma sm mogla kompletn vse cote vržt prat, pa lase tud, kr je vse tak smrdel, da mi je šlo na bruhanje. nej se zaprejo v eno sobico in se tam zakajajo pa nej tistim, ko nočmo umret od davljenja z lastnimi krvavimi sluzastimi izbljuvki, pustijo svoj zrak!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *