Jan Ferme

Menu

En vic =)

Zajček se odloči za študij in tako pride čas, ko začne pisati diplomsko nalogo. Naslov njegove diplomske je: Volk je bedak.

Novica se hitro širi po gozdu in živali ne morejo verjeti, da je zajec tako predrzen. Tako pride mimo veverica in vpraša zajca, če res piše diplomsko o volku.. Zajec ji pritrdi in pove, da je naslov: Volk je bedak.

Ti si nor, volk te bo ubil ga svari veverica, zajec pa ji odvrne, da mu volk nič ne more, saj že naslov diplomske pove, da je bedak. Veverica steče do volka in mu pove, da zajec piše diplomsko z naslovom Volk je bedak. Volk ji ne verjame, da bi bil plašni zajec tako predrzen in se za novico ne zmeni več.

Nato pride k zajcu lisica in preveri, če zajec res piše diplomsko z naslovom: Volk je bedak. Tudi ona posvari zajca o nevarnosti, zajec pa ji odgovori, da mu volk nič ne more, ker je bedak. Tudi lisica steče do volka in mu pove novico o pisanju zajčeve diplomske naloge, tudi njej volk ne verjame, da bi zajec zbral pogum za tako predrznost.

Nato pride na obisk k zajcu sova in tudi njo najprej zanima, če res pise diplomsko z naslovom: Volk je bedak. Res je, ji zagotovi zajec. Kaj mi pa more volk, saj ze naslov diplomske pove, da je bedak. Tudi sova se nemudoma odpravi k volku in mu poroča o predrznosti študenta zajca.

Tokrat volk verjame in oddirja k zajcu, da se se sam prepriča. Ves zasopihan in besen pridrvi do zajca in ga vpraša, ce res piše diplomsko? Res je mu odvrne zajec, naslov pa je Volk je bedak.

Volk znori in prime zajca za vrat in ga prične davit. Takrat iz grmovja stopi medved in nabuta volka, da si še tri mesece ne opomore.

In kaj je poanta te basni? Ni važno kakšen je naslov tvoje diplomske naloge…

… važno je kdo je tvoj mentor!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *