Jan Ferme

Menu

Uradni fotograf

Phuu kakšna čast me je doletela. 🙂 Biti moram uradni fotograf za Miklavžev koncert našega pevskega zbora, ki bo 7. 12. 2006 v Narodnem domu v Celju, in za Zimske serenade, ki bodo 25. 1. 2007 in kjer se predstavijo mladi talenti iz naše šole, z izjemo, da to ni tekmovanje kot je bil Festival zvezd, ampak je bolj za dušo bi se lahko reklo. 🙂

Seveda sem moral postaviti pogoje, ker da bom js kr tam neki zastonj fotografiral – pa to mi je vseen, če je zastonj; mene bolj skrbi za čas, ki ga kot maturant imam zmeraj manj. Zato se naj v drugem pogledu tudi oni malo meni prilagodijo.

Povedal sem, da želim imeti napisan program kako si bodo točke sledile, da bom lahko si pripravil vse potrebno – med napovedovanjem naslednje točke zamenjal objektiv, če je potrebno, ipd.

Prav tako rabim za Zimske serenade drugo bliskavico, ker tale pimžl na fotoaparatu ni dosti. Ker prav na zimskih serenadah je ponavadi tako, da ljudje pojejo v soju modre in ne vem kakšne svetlobe še, in potem je vse v …

Pač dva pogoja, da bom lahko normalno delal …

2 thoughts on “Uradni fotograf

  1. Če je oder normalno osvetljen, ne uporabljaj bliskavice. ISO 800, pa gremo… naj ti kdo posodi 50 1.8, da imaš nekaj svetlobno močnega (ali pa ga kupi, ker stane le nekaj čez 20 kSIT).. Fleš ti lahko vse pokvari (ubije barve, če ne delaš prav, pokvari ali povzroči sence, uniči kožo itd). Sploh, če eksternega nisi navajen (Metz pa itak velikrat po svoje udari).
    ps: pa objektiv lahko menjaš tudi med nastopom, ne čakaj, da ti kaj ne uide.
    lp

  2. hvala za nasvete, ampak sem zvedel, da bo dvorana zatemnjena, prižgani bodo le reflektorji za oder in pa zgornji venec luči. tak da nwem ravno kaj uporabiti.

    kakšen nasvet?

    p.s. ne poznam nobenega s tem objektivom pa še dnara niam žal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *