Jan Ferme

Menu

Dvoličnost današnje družbe

Vse bolj me je groza, ko gledam ljudi okoli sebe kako klanjajo pod vplivom globalizacije. Tako moški kot ženske. A je to MTV generacija ali PostMTV generacija? Ali celo oboje? Ali je tisto kar nam narekujejo mediji “sveto”?

Nekateri ljudje dejansko tako mislijo in prevzemajo vrednote katerih sploh ne razumejo, oz. jih prevzemajo ker so trenutno kul, ampak čez en teden pa je že nekaj drugega in pozabijo prejšnje vrednote.

Koliko od nas lahko rečemo, da imamo jasno izoblikovane vrednote? Malo kdo, a? Vsak, ki se malo bolj poglobi vase in začne razmišljati o svojih vrednotah bo ugotovil, da so povečini enake ali podobne vrednotam družbe. Z globalizacijo žal pride tako.

Meni je všeč Apple iPhone. Še komu? To je zdaj bilo bolj vprašanje za tech frike, ampak hočem samo dokazati, da je iPhone produkt globalizacije in s pravim medijem – v tem primeru internetom, je zelo uspešen oz. bo zelo uspešen.

Vrednote kot so prijateljstvo, prava ljubezen, spoštovanje sočloveka. Vse to označuje moderna družba za staromodno in zato ker so ljudje fensi, se tega več ne držijo. Čisto en konkreten primer. Imamo dve najboljši prijateljici, vse, vse, vse si poveta. Potem pa prva mora nekam it in jo npr ena XX prijateljica pelje domov. Med vožnjo pa ta najboljša prijateljica od one, ki jo je tam pustila, prešimfa ono, ker ji neki ni blo všeč. Ne gre do nje, ampak jo prešimfa.

Everybody’s waiting for something to happen
Everybody’s waiting for something to see
Lunatics waiting for bigger diasasters
Everyone’s waiting for news on TV …

(Iron Maiden – Face in the sand)

P. S. Dober zapis SFfreaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *