Jan Ferme

Menu

Šokiran! Čez tri sekunde jezen. Čez 5 sekund BESEN!

Danes sem lepo imel pouk šele 8.50 in sem si privoščil spanec. Ko se zbudim zmeraj prižgem monitor in grem malo gledat, če je kak mejl al pa komentar na blogu. Uuu lej eden je v moderaciji. Aha StanY je nekaj napisu.

Ponavadi še grem potem pogledat na avtorjev blog in prvo kar vidim je naslov Igre na srečo na Gimnaziji Celje in js WTF?! Seveda preberem in že besno pišem odgovor na popolno nesmiselno objavo. Da GCC ponuja igre na srečo mladoletnikom?!

Sam sistem bannerjev gre preko CentralIPROM sistema in pač nismo imeli vpliva kaj prikazuje. Seveda se obtožbe niso končale samo pri igrah na srečo, omenja še, da če se že igre na srečo ponujajo, da potem se bo pa še tobak in alkohol in kako lahko to Uprava šole dopušča?

Zdaj pa naj razložim zakaj imamo sploh oglase na sami šolski strani. Pred enim letom je bila šolska stran na brezplačnem Arnesovem strežniku, sam dizajn in funkcionalnost sta bila zastarela, zato sem se odločil, da ponudim svojo pomoč pri vsej zadevi. Seveda moderne strani uporabljajo PHP in MySQL, ampak teh dveh bistvenih komponent pač ni bilo na Arnesovem strežniku zato smo se odločili za selitev drugam. Ta selitev pa normalno stane. Najeli smo spletni prostor pri Hitrost.com in tako se je zadeva začela premikati. Kasneje se mi je pridružil še Emil.

Vse kar delava za spletno stran GCC in jo urejeva je seveda brezplačno, saj šola “ne dela denarja”. Edino plačilo je to, da imava status in nič druga. Za samo oglaševanje smo se odločili, zato da bi pokrili stroške gostovanja spletnega prostora, ki niso majhni, saj imamo tudi SSL (varno povezavo) za elektronsko prijavo na OIV. Oglaševanje temu “projektu” omogoča, da se lahko razvija.

Prav tako sva želela z Emilom olajšati delo profesorju, kateri je najin mentor in pa priljubiti stran dijakom. Na njej se je razvila prava mala subkultura in to nam je všeč, saj dijaki dobijo sveže informacije tudi preko spleta.

Objava kot je ta:

Med srfanjem po spletu sem naletel na spletno stran Gimnazije Celje center. Takoj (ampak res TAKOJ!) mi v oči pade banner, oziroma oglas na vrhu strani, ki ponuja športne stave. Igre na srečo, ki jih ponujajo mladoletnikom. In to šola tolerira? Že kakršenkoli drug oglas bi me na strani takega tipa zmotil, ampak igre na srečo so pa malo preveč.

me je res razbesnela. Ampak! To še ni vse!

Nato naju še z Emilom v komentarjih obtožuje, da sva “nategnila” šolo in vzela večji spletni prostor, da sva si postavila še tam najin blog:

@Emil: Seveda ne. Vsekakor pa za svoje spletne predstavitve in bloge koristita prostor, ki ga plačuje Gimnazija Celje. Ne me farbat, ker je na spletu vse preverljivo. Verjetno sta si izbrala en mega paket, in natvezila šoli, da ga potrebujejo, potem pa na njem lavfa še:

ferme.si
spletnapreobrazba.com
tvoj blog

Naprej se mi ni dalo raziskovati. Tudi TO je neke vrste plačilo, saj imata namesto denarja pač zastonj prostor na spletu, zato ne govori, da delata prostovoljno. Hja, sej veš, mačka ne zacvili če ji ne stopiš na rep.

Ni se mu dalo raziskovati naprej ali ne zna? A lahko nekdo ki ZNA whoisa, dns-a, pinga domeno GCC.si, ferme.si in spletnapreobrazba.com? Npr. zelo cenim Mitjevo mnenje tako, da bo on za to poskrbel. Za primerjavo pa še moji podatki:

PING gcc.si (213.157.252.100) 56(84) bytes of data.

PING ferme.si (212.18.63.167) 56(84) bytes of data.

PING spletnapreobrazba.com (212.18.63.167) 56(84) bytes of data.

Hm, kakšno naključje IP od šole in od naju z Emilom je drugačen? Le zakaj? Zato, ker NE kradeva placa šoli u pm!!! Ta trditev me je še bolj razjezila kot tisto, da šola tolerira igre na srečo … Kaj čem sem pač občutljiv človek.

Pisali smo na centraliprom in so že umaknili “sporne” reklame o igrah na srečo in zdaj so naši otroci varni pred vsemi hudobijami interneta, aja pornografija pa to ni a ne? O tem je pa pisala že Dajana.

In kaj mislite vi o tej objavi na StanY-evem blogu? Pa o tej na mojem?

P. S. Še link do Emilove razprave.

7 thoughts on “Šokiran! Čez tri sekunde jezen. Čez 5 sekund BESEN!

 1. “Sam sistem bannerjev gre preko CentralIPROM sistema in pač nismo imeli vpliva kaj prikazuje.”

  No, očitno je le šlo.:) Drugače pa super stran. Brez zamere. In drži intelektualni nivo visoko tudi ko si besen.

  Lep pozdrav,

  Stany

 2. ja z reklamo smo rešli samo potem si naju pa še obtožil kraje spletnega prostora šoli. to pa ni bilo lepo. pričakujem vsaj opravičilo…

 3. Hj0j Jan, daj ne se sekirat za karkoli, sem tudi na mojem blogu dubil ku****, ker sem tole objavil saj se očitno hoče rešovati iz dreka, ker ga bi lahko čisto lepo po zakonu tožu.

 4. Ljudje, ki ne znajo pingat in ne prepoznajo Ipromovih oglasov (sicer pa klikneš na oglas in pogledaš preko katere povezave gre), ne bi smeli soditi o teh zadevah, vsaj moje mnenje je takšno.

  Popolnoma prav imaš. Nekoga, ki se končno nekaj zgane in brezplačno dela za šolo (pa še dobro povrhu), res ne bi smeli tako obsojati.

  Lp,
  Klemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *