Jan Ferme

Menu

Odvisnost od interneta

compV prejšnji objavi ste lahko prebirali o superiorni revoluciji bloganja in prihodnosti interneta. Danes vam želim sporočiti nekaj drugega. Vse lepo in prav porečem. Internet je že fajna stvar, vse na dosegu roke ipd, ampak ima tudi seveda svoje slabe lastnosti. Ena od teh je da postaneš hitro odvisen od njega.

Zase vem, da preživim za računalnikom najmanj 7 ur dnevno (zdaj samo 3). Če je pa toooliiiko za videt. 🙂 Had se sprašuje od česa bomo odvisni v prihodnosti. Jaz pravim, da od marsičesa. Mogoče celo od preveč stvari in zato, ker nam ne bo treba nič delati, se bomo poneumili. Vredu malo me je zaneslo.

Torej zaključek. Od vseh prednosti interneta, se seveda potem pojavijo tudi slabosti. Zasvojenost in asocialnost. Pomislite. Ljudje se sploh ne bodo znali drugače pogovarjati kot preko tipkovnice.

Malo grozljivo a? Razmislite …

4 thoughts on “Odvisnost od interneta

  1. Priznam, da sem dosti za računalnikom, samo da bi bil zasvojen – to pa (še) ne…

    Poleti grem prav rad na morje, kjer lepo odklopim od tehnologije 21. stoletja 🙂

  2. nekateri se že ne znajo več, normalno pogovarjat, opažam, da si namesto pogovora pišejo listke in to tudi v gostilni, uporabljajo pa nek čuden jezik ki so ga same kratice pa številke namesto črk-kr neki 🙂
    Nothing’s really making any sense at all
    Let’s talk……

  3. @Emil: ti sam misliš da nis odvisn… tisto ko greš na morje, se zavestno odpoveš compu poleg tega pa lahko na morju delaš marsikaj in pozabiš na računalnik. Pomoje bi bila čisto druga zgodba, če bi ti strela vsekala v compe doma (tako kot meni nekaj časa nazaj) in bi bil brez računalnika kakšen teden, dva. Grem stavit, da se že prvi ali pa drugi dan nebi mel kam dat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *