Jan Ferme

Menu

Revolucija bloganja & prihodnost bloganja

blogPa bom, še js malo povedal kaj si mislim o bloganju in o prihodnosti tega in interneta. Hirkani in Dajana sta že povedali svoje mnenje in moram reči, da je moje podobno.

Življenje brez interneta si lahko zamisli le še tisti, ki:

  • še nikoli ni bil na internetu
  • nima pojma kaj je internet in se mu zdi grozljiv

Si ga lahko jaz? Ne. Si ga lahko vi? Dvomim. Pa tudi, če “samo” pošto gledate. Poglejmo resnici v oči. Internet nam je postal tako lahko dostopen, da je že malo smešno. Gor se vse najde od najnovejših novic, do filmov, glasbe, ipd. Je po mojem mnenju najbolj vse stranski medij na svetu. Novico, ki je objavljena npr. ob 11:00:00 jo lahko že berete ob 11:00:01. Gre se za to, da je vse takoj na razpolago. Še posebno se mi zdijo super trgovine preko spleta, saj lahko zdaj naročim stvar iz Anglije in jo dobim v tednu dni. Pomislite koliko prihraniš na potnih stroških.

Blogi so zakon. Vsa vaša občutenja, hotenja, ki jih želite povedati svetu so takoj objavljena. Ni vam treba za to napisati knjige. Prihodnost bloganja vidim predvsem v povezovanju blogarjev in grajenju ene močne skupnosti. Blogarji nismo čudni, ampak napredni. Sledite napredku.

Bral sem o “umazanem” t.i. hitrem blogu imenovanem Tumblr, ki predstavlja evolucijo v razvoju bloganja. To je predvsem za leno sorto ljudi. Enostavno označite tekst, sliko, povezavo in v trenutku lahko ustvarite objavo na vašem Tumblru. Zanimivo ni kaj. Bojda gre tudi kar s telefona.

Internet je prihodnost, pa če vam je to všeč ali pa ne. 😉 Meni je. 😛

One thought on “Revolucija bloganja & prihodnost bloganja

  1. Sem eden tistih, ki v internetu preživi verjetno preveč časa. Še več, celo kruh si služim z njim. Vseeno pa se mi zdi, da bi mirno lahko živel brez njega, ker ga ob daljši odsotnosti prav nič ne pogrešam.

    Seveda bi takšno življenje bilo manj priročno, ne pa tudi revnejše ali celo neznosno. Po moje bi bilo predvsem drugačno, takšno kot je nedolgo tega že bilo.

    Se pa vsekakor strinjam s tem, da bo Internet del prihodnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *