Jan Ferme

Menu

Oh, ta nepozabni maturantski ples …

Zame se je začelo že vse ob 7.38. Takrat sem namreč moral biti pred dvorano Golovec, v kateri smo imeli maturantski ples. Zakaj tako zgodaj? Pač sem eden redkih iz Celja in sem moral postaviti številke na mize in določeno število stolov za njih. Muka, muka. Končal sem šele nekje ob 11h.

Nekaj pred 17to sva se z atijem odpeljala po Majo in Mitja. V dvorani smo bilo nekaj čez 17to. Zakaj? Brezveze v bistvu, ker potem dolgo nisva imela kaj delati. Sledilo je fotografiranje parov in četvork. Čez kakšno uro se je začela potem generalka.

Vsa ceremonija se je začela ob 20.30 s slavnostnim prihodom nas, maturantov in maturantk. Odpeli smo Gaudeamus Igitur, sledil je Radetzky marš. Potem govor ravnatelja, katerega ni poslušal skoraj nihče. Malo sramotno no.

Po ravnateljevem govoru smo odplesali pet slik četvork, med posameznimi slikami so bili še pomembni govori drugih. Sledil je angleški valček, nato rumba in dunajski valček. Potem pa veliki finale četvorke oz. šesta slika, pri kateri so se vsi postavili v štiri kroge in potem naredili “špalir” po katerem je prikorakal ravnatelj s svojo soplesalko in še ostali mučeniki, ki so nas določili za plese z razredničarkami/razredniki.

Všeč mi je bil ples s starši, moram rečt da sva z mami vredu zaplesala. Pa Maja z mojim atijem. S tem se je zaključil uradni del maturantskega plesa in je začel igrati band Oliver Twist. Igrali so dobro musko, tako fajno za plesat. Vmes je še prišel Kreslin za borih 20 minut. “Vrhunec” večera je bila polnočna četvorka, z Majo sva bila v paru z mojo teto in njenim možem in sva se prav fajn zabavala, ko sva gledala kako ne znata.

Kljub temu, da sva imela z Majo plačan zajtrk ob 7h pri Štormanu, ni bil nobeden od naju zmožen počakati tako dolgo, in tako sva bila že ob 4h zjutraj že v postelji.

Bilo je nepozabno! Škoda, da je tvoj maturantski ples le enkrat v življenju.

mat1mat2

mat3

mat4

P. S. Eva hvala, ker si fotkala. 😉
P. P. S. Kreslina sem pa jaz. 😛

7 thoughts on “Oh, ta nepozabni maturantski ples …

  1. ja, lepo je blo. mogoče res kak pocukran govor preveč, pa dobr, je treba mal maturantom na dušo pihat 😉 med ravnatlovim govorom me je blo pa kr sram za vse, ki smo bli v dvorani! kok ljudje ne morjo bit pet minut tiho?! če jih že ne zanima pa nej se vsaj delajo, da jih. sj je njim govoril. pa sploh ni mel tak slabega govora. kulker sm ga, zarad naraščajočega govorjenja vseh drugih, sploh slišala.
    ja, s tvojim atijem sma tud fajn plesala 🙂
    kar se tiče pa zajtrka.. mislim, da je blo spanje boljše in bolj potrebno! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *