Jan Ferme

Menu

Jaz sem PROgamer! Vpisu se bom na FRI! WTF?

Nekaj mojih prijateljev ima fiksno idejo, da se bodo vpisali na FRI. Njihovo znanje računalnika obsega, če zlobno dodam, vklop compa, inštal najnovejših (!) iger, crackanje le teh iz mape Crack na cdju, PROigranje teh iger, se pogovarjati prek Ventrilo strežnika, hitro premikati miško in prebedeti cele noči, da dokončajo igro ali se tako družijo s svojimi prijatelji iz Šanghaja. V šoli jim dela probleme predvsem matematika, ki jo najraje prešpricajo.

Seveda nobenega ne zanima da je na FRIju na tone matematike in programiranja. Ker vsi obvladajo računalnik (beri zgornje) in vsi vedo kaj je to programski jezik. Programirat jim je u izi, matematika jih pa tako ne skrbi, ker vse vejo, sj zato niso bli pr pouku.

Mislim, js osebno ne razumem takšnih ljudi. Kak lahk vse jemljejo tako na free? Pa majo še manj pojma o programiranju kot jaz. Js sm vsaj probu C++ in PHP, oni so pa začudeni, ko jim povem da Windows ni edini OS na tem planetu.

Pustimo se presenetiti? Mislim da ne bo nobenega presenečenja, ker že vem rezultat …

Dodatek: PROgamerji? Si res želite na FRI? Preberite tole.

17 thoughts on “Jaz sem PROgamer! Vpisu se bom na FRI! WTF?

 1. Kam se boš pa vpisal ti? Naj pridejo na FRI, pa bodo videli kaj se to prau cele dneve bit za knjigami in ne za računalniku 🙂

 2. to me spomni na en komad. Četam preko skajpa, nabijam kol of djuti 🙂 Jan maš čisto prav 😉 Vsi sošolci ki so celo sredno šolo prepisovali od mene… Še zdej niso avgustovskih izpitov za programiranje nardil. 😉

 3. @Tomaz: 1. želja je NTF – Grafične in interaktivne komunikacije, 2. želja pa FRI 😛

  @Boter: no sej, tak je pol na konc ja…

 4. Tud jst mam ene par takih sošolcev, k bojo šli kr na FRI. Od teh si le enga predstavljam, da bi bil dober za ta faks, ostali pa ne. En se je vpisu (vsaj jst mislm, da zrd tega), ker se je vpisu tud ta (k sm ga prejle omenu), ker ne vem, kko bi brez njega preživu, kar se programiranja tiče, pa tud ne zna nč (sam s projektorja zna dol tipkat, to je pa vse kar zna). Je pa še en primerek, k če bo gor pršu (v kar dvomm), k je pa kar se programiranja tiče isto kot prej omenjen (ne zna nč, mogoče res za silo html čisto osnovo s kkšnim priročnikom zravn), sam d ma on še probleme z mto (že zdj na gimnaziji komi čez pride). Se prav, napisu je FRI UNI na 1. mesto in pa na 3. mesto izredni študij (bogi on). Zrd tega se jst pol nism na FRI vpisu, ker že gor neb pršu, če pa bi že, pa nimam zadost znanja o programiranju (mam dost več pojma o programiranju, kot moji kolegi). Pa tud, ko sm vidu urnike, kakšni so na FRI-ju, me je minil (npr. v 1. letniku si vsaj en dan cel dan v šoli, tko pa ne mislm cel let “gledat”). Aja, pa še to, ko mi je sošolc reku, da je slišu na informativnmu, ko je prfoks reku: ” poglejte svojga levga in desnga soseda. En iz med njiju od odletu, al pa clo oba”.

  Se mi zdi, da se na FRI vpisuje več al mn folk, k cele dneve igra call of duty in podobne špile, od programiranja pa nima niti mal pojma. Sory, sam sm se ful razpisu.

 5. @IcEmAn: sej tab BTW če še ne veš predavanja na faxu niso obvezna, tak da tist da si en ceu dan v šoli ni mus da drži. Sicer maš pa druge dneve več frej cajta 🙂

 6. Heh:) Sam en nagajiv komentar. Najboljši programerji so tisti ko so geniji v matematiki. Zakaj hodit na FRI, kjer študentje pravijo, da se več aktualnih znanj odnesejo od vsepovsod drugje kot pa iz “zastarelih” predavanj. Moj nasvet, če hočeš bit l33t programer, veselo se na FMF matrat, pa mogoče po koncu študija ko obvladaš matematiko v nulo še na kakiga podiplomca na FRI.

 7. Jan, nevem kaj se sekiraš vedn bo tak folk, ko mu je najverjeneje še 10 folka mogl povedat kk se craka in zdj ko zna misl da je legenda in da zna vse :). Pač tak ti je to :). Drugače na FRI-ju je pa kr nekak potrebno predznanjue C++-a ker baje šibajo tm naprej ko nevem kaj in če prvič vse tam slišiš si že propadu :). Tak da ni kaj majo dost jajc da misljo da bojo “preživel” tam gor z takim znanjem razn če so ubitačni kampanjski učenci, potem jim morda uspe :).

 8. Se strinjam glede znanja računalnikov. Glede matematike pa nebi ravno. Poznam par dobrih programerjev pa so ‘smrdeli’ pri matematiki!

 9. Tole pišem da pomirim ljudi, ki se žele vpisati na FRI in so slučajno prebrali tale vnos na blogu in so sedaj vsi prestrašeni ker nikoli niso slišali za PHP ali pa C++.

  Na faksu se učimo veščin programiranja in spoznavamo delovanje računalnikov ter velikih/majnših informacijskih sistemov. Računalništvo zajema velik spekter znanj od katerih je programiranje le en del. Ampak najbolj trivialen del. Programiranja se vsak lahko nauči v enem – dveh mesecih pred izpitom. Na FRI sem jaz prišel iz srednje šole brez kakršnih koli znanj iz programiranja pa sm vseno naredil prvi letnik v prvo (drugega bom padel, pa ne zaradi programiranja ampak zaradi lasne lenobe), v srednji šoli sem bil skozi povprečen (dober) pa sem se naučil programirat in ostalih veščin računalništva. Če želite res postati super duper nezmotljivi programer pojidite na FMF ampak tam ne boste pridobili drugih znanj iz širokega področja računalništva. Zakaj pa mislite da imamo potem FRI če so pa matematiki tok kull. Ne pozabite računalništvo je več kot programiranje. Pridite na FRI, ne ozirajte se na take ozkogledne komentarje kot je ta da nimate pojma o programiranju, če vas veseli kar brez strahu.

 10. Jst mislim da si je ta hotu dvign ogleda na blogu. Ce pa ne bi pa rad reku le to da fri je cist cool faks in ponavad tisti ki znajo programiranje grejo na programsko smer in dovrsijo svoje znanje programiranja. Tako gledano pa kera kol smer si moras znati programirati tako ali pa drugace. Tistim tvojim prijateljem pac pusti da zberejo to ce zelijo, ker prej ali slej ce jim ne bo slo bodo zamenjali faks, ce se bodo pa naucili bodo pa ostali ane zakaj bi jih ti ze zdej kritiziru k bi v prihodnje bli lahko celo tvoji sefi 🙂 Skuliraj se. Vsak pac zbira kar pac on misli da je tisti moment prav pust jim svojo voljo da zberejo pa bojo pol sami vidli ce so za to/ali ne.

 11. Ni res da zdej pa morš matematko razfakat če češ da si dobr programer….poznam primere k so komi analizo nardil po urah ucenja ..programirajo majo pa uzep pa delajo za tak dnar k lah sam sanaš

 12. Kere buče eni filate tuki. Programerat ne rabš znt ker greš tm čist od začetka, če se pa ti ne učiš je pa tvoj problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *