Jan Ferme

Menu

Neupravičene obsodbe s strani razburjene mame in 24ur.com

Mislim ej, saj ne morem verjet. Saj razumem, da je za nekatere 500€ preveč za maturanca, sam ne morš pa zj it kr do medijev, ki to zmeraj veselo zagrabijo, samo da blatijo koga, in skritizirat celotno šolo in ravnatelja in zraven povedati še kup neutemeljenih resnic. Obtožujem tako to mamo, ki ni prej šla do ravnatelja kot 24ur.com, ki zagrabi vsako tako novico jo napihne do skrajnosti in prav tako ne preveri do konca. Sam da je bum jl. Novica je tukaj.

Tole je pa moj komentar in moje osebno mnenje:

Draga gospa!

Mislim, da je vaše mnenje popolnoma neupravičeno. Dijaki si lahko in smo si zmeraj lahko zbrali s kom gremo na maturanca. Prav tako me jezijo vaše posredne obtožbe, da ravnatelj izbere agencijo in da ima potem on koristi od nje. Imate dokaze ali govorite po televiziji nepreverjene resnice? Vam je ravnatelj to povedal na uho ali pa ste vse to pobrali ob klepetu s prijateljicami? Nimate nikakršne pravice obsojati naše šole, da krade denar od staršev, ker vsak starš presneto dobro ve, da denar ne raste na drevesih.

Da ne omenim neresnice, da dijak, ki ne gre na maturantski izlet, da ne dokonča letnika? Lepo vas prosim, lahko še kaj bolj butastega slišim? Pri nas jih šest (6) ni šlo! Šest! In bodo vsi naredili maturo in končali šolo na Gimnaziji Celje-Center.

Našo šolo ste popolnoma neutemeljeno blatili po televiziji, še toliko niste bili, da bi šli sami do ravnatelja in rekli: “Poglejte doma pač nimamo toliko denarja in bi prosili šolo za pomoč pri plačilu maturantskega izleta za mojega otroka.”. Verjamem, da bi vam šola z veseljem pomagala in da bi se vaš otrok imel odlično na maturantskem izletu. Zdaj se pač ne bo ane.

Me prav zanima kako se bo vaš otrok počutil jutri, ko bodo vsi vedeli čigava mama je bila to, ko bi se on najraje vdrl v zemljo. Le kako ga bodo gledali profesorji? Vam je res vseeno? Ali pa boste raje kar vzeli otroka s te strašne šole, saj je tako ne more narediti, ker ne gre na maturanca?

Tukaj so pa povrsti komentarji še drugih podobnih somišljenikov (prilepljeni zato, ker na 24ur.com radi brišejo zadeve, ki jim stopijo na žulj):

miha.kocevar:

mislm halo?!?!?!? najprej so nam dolocili da lahko maturantski izlet traja samo pet krat po 24 ur zdaj pa se to… drugace pa mislm da je tale mamca kr mal prevec na tvezila. igor majerle gre na pocitnice preko palme…pa ne samo enkrat letno, ce pa mu na palmi dajo popust zato ker je slo vecina dijakov njegove sole z njimi na maturanca pa to nobenga nc ne briga! kaj boste pa potem porekli na gospodicno metko kranjec, ki je honorarno zaposlena na tej agenciji. ker gre potem kot profesor na izlet z maturanti dobi logicno zastonj, kaj njo tudi podkupujejo s tem? marsi kdo se ne zaveda ravnateljeve moci. kdo ve kaksen izgleda ravnatelj na lavi? ce se lahko kadi pred solo pol ze nima nobenega vpliva. na centru so padali vzgojni ukrepi zaradi kajenja na solskem dvoriscu (mislim da sem ga tudi jaz dobil, ne spomnim se vec, jih je bilo prevec). kdo in zakaj pa organizira druge izlete? TA Orel. Zakaj? zato ker je najstarejsa in ker najvec zasluzi? vprasajte gregorja delejo kolikokrat je moral iz svojega zepa placati stvari, ker se ni prijavilo dovolj otrok? opravicujem pa se gospej Darji Poglajen ker ji je ravnokar izpadlo nesteto las…:)

kafra:

am btw… ne morm d nebi napisala… pa ne zagovarjam moje šole al pa kej …
js sm bla lani maturantka na centru pa smo šli z agencijo Kompas Hejj … tak da ne s takimi no!

vampirka:

o niti ni nič novega. pred dvema letoma smo tud mi šli na maturantski izlet in smo lahko izbirali med 5 destinacijami katere je ponudila Palma. že nekaj let pa je tudi edina agencija preko katere je dovoljeno it na maturantskega. poleg tega pa so tudi vsi ostali izleti organizirani pri tej agenciji. verjetno imajo kaj od tega profesorji in ravnatelji, drugače dvomim, da bi se omejili le na enga ponudnika.
in ja, je šlo za še eno celjsko gimnazijo (čeprav ne ravno za Center).

kafra:

ja nam ni nobeden omejeval pa govoru s kiro agencijo mormo it! …
drugače pa je moj brat na lavi pa je ravnatlca zbrala 3 destinacije od PALME pa morjo oni s palmo nujno potovat (med drugim izključeni španija in grčija)
pa tut moja soigralka k je bla tut lani maturantka na lavi je rekla d so jim prepovedal kirkol drugo agenicjo…
mi smo pa plačal 85 čukov za izlet ne pa 500 eurov …

ne zagovarjam centra sam tole je kr too much lol …

miha.kocevar:

jst res nevem kje je ta mamca najdla 500 evrov?!?!?!? pa neki bluzi da morejo ze neki let potovat samo s palmo!! pa ka je s tabo mamca? mi smo dal pa tucno 84450 sitov. res pa je da se v gimnazijskih razredih najde dos otrok od bogatih ockov. ki pa na vsak nacin hocejo it na neke ekskluzivne destinacije in v takem primeru mamca (oprosti rek te tk klicem sam nevem kak ti je ime) mas pa popolnoma prav, zato ker na nobeno solo ne hodijo samo pametni in borati, treba se je zavedat da je veliko ljudi pametnih in malo manj bogatih. nizji sredni sloj. ampak… tud za to se najde delna resitev, je treba delat, tud za denar. zdej je pa se skrajna moznost k pa mamco cist razumem, kak mislte da je z dnarjem k je doma 30 glav zivine pa se kej drugih zvali? sej je denar, ki pa ga je treba tud naprej investirat in posodabljat stroja pa nova gnojila pa pesticidi… o tem pa bogati ocka nima pojma!!! on sam hoce otroku omogocit da bo vidu svet! sej go bo, se prehitro bo otrok zbezlau ce mu boste vse k rit prnesl!!!! aja sm pa lanski bivsi dijak

miha.kocevar:

jst mislm da je to samo dobra reklama za TA palma, spomnem se pa da je k nam v razred prru takrat nek “latino lower” k ni meu pojma o izletih, karkol smo ga vprasal je odgovarju: ma kej, ma ne pise to u hatalogu? pa da ne omenjam agencije kr je cist too much.

ja nasa paralelka je sla pa s kompasom pa so se mel tud ql. ponavadi prevlada ena agencija to je res, ampak zato ker se dijaki tako odlocijo, ostele pa dobijo razred al pa dva. no maturantski izlet se pa ze od nekdaj steje med oiv!! drugase je pa na soli tudi socialno pomoc, ki se jo da dobit. pa se vedno je moznost recit ne in pocet v tem casu kaj drugega v soli… ne mores bit pa doma logicno…

nekdodrug:

Tale članek je pa eno veliko pretiravanje, še nikol ni nihče dejansko padel zaradi oiv-ja, pa če bi dijaki malo skupi stopli in bi se vsi predsedniki razredov zbunili, bi že dosegli da bi lahko s šli z drugo agencijo. Mi smo pred tremi leti šli s Sončkom.

alenka11:

Sem dijakinja, maturantka, Gimnazije Celje-Center. Ogorčena sem nad izjavo mame naše dijakinje. Ker sem lani šla čez ves ta proces maturantskega izleta, lahko zanikam njene izjave. Še posebej pa tisto, ki pravi, da brez prisotnosti na maturantskem izletu ne moreš narediti četrtega letnika. Vem tudi, da se v moji generaciji nekaj učencev ni udeležilo izleta, zaradi tega pa ne trpi njihov uspeh. Poznam tudi nekaj primerov, kjer je šola učencem financirala izlet. Agencijo, s katero bodo potovali, pa lahko učenci zbirajo sami. Tudi mi smo bili z agencijo Palma in smo se imeli super.

Ravnatelj je res ogromen, to pa še ne pomeni, da se ga vsi bojimo in da ne morejo starši rešiti takšnih situacij kot je ta z njim samim. Mama te dijakinje je ravnala zelo nepremišljeno.

niko.podlesnik:

pa daj no ka ta ženska govori…pol stvari sploh ni res…prvič naš ravnatl je čist ok oseba pa se ga ni treba nič bat HEHE… drugič maturanc ne 500Eur…tretjič pa ne vem če je res de šola določi agencijo…”mamca” sej v medije se da tut na kak drug način pridit ne pa tkole DA NAREDIŠ VEČ ŠKODE KO PA DOBREGA PA ŠE NA ŠOLO VRŽEŠ SLABO LUČ!!!!!!!mene bi blo sram…seveda pa ne smemo pozabit tut na to kar je ta uboga hčerka natvezla svoji mami o maturantskem izletu…lEpO se ImeJtE

Verbatim:

Pozdravljeni. Sem dijak 4. letnika Gimnazije Lava v Celju. Septembra 2006 smo se odpravili na maturantski izlet s TA PALMA iz Celja, vendar pa nas v to ni nihče silil. To je bila naša odločitev in nas ni nihče silil v to. Da to drži naj povem, da je en razred naše generacije potoval s TA OREL. Bili pa smo omejeni na samo nekaj destinacij, za kar pa ni kriva nobena turistična agencija, ampak vodstvo naše šole. Naj pa še enkrat poudarim, da je bila izbira TA PALMA naša odločitev in v to nismo bili na nikakršen način prisiljeni. Poleg tega pa tudi ne vem, od kod je mati dobila ceno 500€, saj je ta cena zelo pretirana, zato prosim, da se takšnih ali podobnih komentarjev vzdržite.

mico16:

Sem dijak Gimnazije Celje – Center in ker sem šele 2. letnik ne vem natanko kako poteka ves proces v zvezi z maturantskim izletom, sem pa prepričan, da temu ne more biti tako, saj so se pred izletom na šoli vedno odvijala predavanja različnih TA. Pa tudi trditve o našem g. ravnatelju so neutemeljene in so plod govoric ali vaše hčere ali pa plod vaše domišljije. Videz včasih tudi vara. Škoda, da je bil g. ravnatelj v času snemanja službeno odsoten. Tako je prišel na slab glas po krivici!

jst.puma:

hm…mogoče bi lahko zadevo najprej preverili ane. Dejansko. članek je pretiravanje. Jaz sem dijakinja te šole. Tričetrt dejstev, ležerno vrženih v tem prispevku je lažnih/ izmišljenih/ napačnih, pač kakorkoli že komu uztreza. Trenutno sem tretji letnik in imamo tudi cele debate okoli te maturantske ekskurzije. Bilo je izrecno poudarjeno, da si agencijo izbiramo sami (in smo si jo) ne vem od kje jim podatek, da zaradi neudeležbe ni možno priti v naslednji letnik. Tole očrnjevanje naše šole je na tem mestu čisto brezpredmetno. Cel članek je rahlo za lase privlečen in v prihodnje svetujem, da če že delate prispevke, ki jih gleda celotna Slovenija, se vsaj malo prepričajte…pa fino bi bilo upoštevati, da razburjena mama ni objektiven vir informacij.

Očitno pa je svet postal podružnica Direkta/ Lady / _______(vstavi poljubno)

nejchyka:

HjA. Sem dijakinja GCC (4. letnik) in moram povedati, da to ni res. Dijaki si lahko za maturantski izlet izberejo katero koli agencijo, prav tako pa maturantski izlet tudi ni obvezen. Res je vključen v okvir obveznih izbirnih vsebin in je udeležbe zaželjena, nikjer ne piše, da je obvezna. In če bi se dijakinja 3. letnika odločila, da namesto maturantske ekskurzije ostane doma, močno dvomim, da bi imela težave pri nadalnjem šolanju. Lahko bi ji bilo le žal, da bi zamudila tiste prelepe dneve s svojimi sošolci, ki so vsekakor vredni svojega denarja.
Poleg tega pa še to – ravnateljeva velikost in moč nima nobene zveze z dijaki. Saj vendar ravnatelj nikogar ne tepe oziroma kakor koli drugače fizično napada dijake. Ravnatelj je živa legenda in naj tak tudi ostane.
Mislim, da bi se mama, ki se je odločila za to objavo, morala zamisliti nad sabo, ali pa mogoče nad lažmi svoje hčere..

barvica:

Drgač imajo dijaki možnost zbiranje denarja tekom vseh 4ih let, čestarši že vmes niso prispeval je njihov problem.

Drgač semi pa zdi res brezveze d je maturanc obvezen, ker naš razred se bo po vsej verjetnosrti pobil med seboj.

Drgače angecija palma ni oobvezna, a ker šola s to agencijo sodeluje že več let je zato g.ravnateljh bolj vesel če gredo dijaki z njoin ne zato ker moramo.
In ta angecija zna lepo poskrbeti, je vse lepo vračunano v ceno. So pa tudi agencijekatere pol stvari ne vračunajao vceno tako d je lahko kar kmalu cena višja od 500€.

Drgače pa tudi če si straši ne morejo privoščiti sm nekje slišalad lahko tudi šola nwm kaj žepač zrihta zastonj al cenješo možnost tega izleta.

16 thoughts on “Neupravičene obsodbe s strani razburjene mame in 24ur.com

 1. Ko sem bral vse te komentarje si nisem mogel kaj, da nebi tudi sam dodal nekaj kratkih vrstic.

  Televizijska hiša Pro Plus je kljub temu, da gre za komercialno televizijsko hišo, zavezana k upoštevanju novinarskega etičnega kodeksa. Ta že v 1. členu govori o točnosti informacij. Ne razumite narobe, toda ne verjamem, da je oddaja Svet šla v objavo zgolj s pričevanjem mame, brez drugih (vsaj) posrednih dokazov o zneskih izleta.

  Trditev o nezmožnosti dokončanja letnika ne more biti resnična, ker je šola zavezana k dostopnemu poteku šolanja, konec koncev gre za javno šolo. Drugače bi bilo na kakšni zasebni šoli.

  Razumem, da se je mati razburila, vendar pa je okrog te zgodbe premalo javno znanih podatkov, da bi lahko realno sodili, kdo ima prav. Razmere v GCC ne poznam, prav tako jih ne ostala Slovenija, tako da menim, da je to le ena od vsakdanjih zgodb, ki jih beremo/slišimo/vidimo za dobro jutro.

 2. Tak bom reku, vi ko ste na šoli ne opazite da neki hudo smrdi na tej šoli, mislim maturanc obvezen, iz mojega classa sta šla 2 osebka na maturanca pa nuben ni nič kompliciru. Neki ni prou na tej šol 😛

  Dugače pa je vaša šola ze znana posudo da mate zelo čudno organizirane maturance da ste edina šola ki nima collegiuma čez alpa da se dejansko lhka sami odločite kam grete (z kiro agencijo ej to mišleno). U classu od moje je rezredničarka rekla u Španijo gremo konc in pika, nema več debate pa čeprav se jih je pol jokalo k so hotl it na krf 😛

  Drugače pa glede te mame in tega, hja pač tamala ji je pomoje še kj natvezila (tak da glede tega da moraš it, vem da folk ko ni hotu it da so mel bleme vsepovprek, razredničarka od 4.g je rekla da al grejo vsi alpa negre nuben – šolo bi seveda nardila samo drugač bi mogla prosto izbirne vsebine pridobit, kar mislim da ni taka tuga če maš normlanega razrednika – pač je hotla it na maturanca, ffs :)), da je mat dejansko 24ur poklicala ampak še vedno, GCC = Stinkyyyyyy 😀 😀 😀

 3. @shorto: ti še le maš kup neutemeljenih for. vse kar ti tvoja pove pa tud ni res. nam so tud rekli al gremo vsi al pa nobedn, pa jih šest ni šlo, ostali pa. in ne mi s tem da je gcc stinky, ker sploh gor nisi hodu. 😉

 4. Nevem zakaj kr na enkrat tak zaščitniški odziv. Glede na moje dosedanje izkušnje menim da je takšna objava v medije povsem dobrodošla. Predvsem upam da je tu šele začetek vsega in da je že zdavnaj napočil čas za zamenjavo ravnatelja. Menima da šola v zadnjih nekaj letih ni deležna nobenega napredka. Ravno nasprotno, gre za nazadovanje in omejevanje dijakov. Tu imam v mislih neenoten sistem ocenjevanja, prehodnost na maturo (uspešnost je 100%, hura! samo nikjer pa ne piše koliko jih do tja ni prišlo, da tega procenta nebi pokvarlili!), vedno iste in nezanimive OIV, povečevanje plačila “razvojnega sklada”, urniki, regresirana prehrana, samohvala uspehov in posploševanje , neodgovorno delo socialnih delavcev pri svetovanju za izbiro študija in še bi lahko našteval.
  Morda imam takšno menje, ker sem bil v določenih primerih sam neposredno izpostavljen (tudi v konfliktu z ravnateljem).
  Gospe, ki pa si je šolske težave upala izpostaviti s takšnim pompom pa vse čestitke za hrabrost, iskrenost in odgovornost. Njene besede so povsem upravičene, saj je maturantski izlet predrag, urnik ogledov pa prenatrpanin.
  Močno upam, da je pri obtožbi o plačevanju maturantskih izletov del denarja namenjen v zasebne namene kakršnakoli pravna podlaga, saj bi lahko le s takšnim neizpodbitnim dokazom dosegli napredek!
  Je pa povsem logično, če nekaj pride v medije to dokazuje del resnice in s tem tudi javnosti razkriva del težav!

  Pa lep pozdrav vsem.

 5. Tole ne bi prišlo v medije, če bi novinarka anketirala še kakšnega dijaka naše šole, po možnosti tretje ali četrtošolca. Takoj bi se lahko prepričala, da dejstva, ki jih je navedla gospa X niso resnična.

  @nekdanji dijak: V medije danes ni težko priti!

 6. Odprto pismo neki mami!

  Spoštovana gospa! Verjetno bi prispevek na TV šel mimo mene brez posledic, če ne bi javno blatili človeka, ki ga očitno sploh ne poznate!

  Ko sem, pred malo več kot 20leti, obiskovala takratno SPŠ danes GCC, je naš slavni 4.c marsikatero ušpičil svojemu razredniku! Verjetno se je v zbornici moral kar nekajkrat zagovarjati zaradi naših neumnosti, pa vendar ni nikoli stresal svoje jeze na nas, dijake. Raje nam je pomagal, svetoval, delil nasvete, ki jh nekateri še danes s pridom uporabljamo! Verjetno ste že ugotovili! Naš razrednik je bil prof. Igor Majerle. Neverjetno, a že takrat je bil tako velik in močan,kot je danes. Razlika je edino v tem, da je bil več kot 20 let mlajši in torej še bolj pri “močeh”. Svoje velikosti ni nikoli izkoriščal in NIKOLI se ga nismo bali. Pravzaprav ni res! Na košarkaškem igrišču so se mu moji sošolci med prijateljsko tekmo raje izognili! Res ni prijetno , če te pohodi takšna gora!

  Kakorkoli ža! Moj sin danes obiskuje 2.letnik na GCC in pravi, da se zadeva ni spremenila.Ravnatelja se ne boji, saj zato nima vzroka!!

  Spoštovana gospa! Če boste prebrali odmeve dijakov, ki ste jih povzročili s svojim čalnkom, boste ugotovili, da ravnatelju stojijo ob strani skupaj z učitelji! Mislim, da to dovolj pove o šolski klimi Vi pa ste s svojim dejanjem užalili tudi veliko večino staršev, saj očitno mislite, da smo ostali slepi ali pa nas je strah in ne bi upali reagirati, če bi bilo potrebno! Mislim, da dolgujete opravičilo ne samo šoli in ravnatelju pač pa tudi staršem!!

  Lp
  Ogorčena mama št.2

 7. Meni je prav smešno, da se sedaj dijaki postavljate v bran ravnatelju – če so obtožbe povsem iz trte izvite, se lahko gre vedno v tožbo. Če je pa kaj resnice v zgodbi, ki je bila objavljena, potem pa…

 8. pomoje je tej gospe hčerka malo natvezila stvari in so dali to takoj u medije…s tem je naredila samo škodo g. ravnatelju in naši SUPER šoli…in nenazadnje tudi sebi, ko bomo izvedeli kdo to je…sicer pa ta prispevek na SVETU deluje rahlo smešno(o velikosti ravnatelja in o nakjučju da bi lahko biu na potovanju z TA Palma zaradi odsotnosti le-njega…)brezveze…

 9. Hja….tole se mi pa zdi kot v eni limonadi,kjer je vsepovsod poln laži…..v tem primeru so zlobne ženske iz limonad ogorčena mamica, defenitivno dijaknija naše šole (ki verjetno ne ve, kako bi povedala, da si zelo močno želi iti na izlet->pa pridejo pol takale stvari vn) in pa seveda oddaja Svet, ki bi lahko, že ob nekaj mnenjih naših dijakov, dobila drugačno sliko, kot jo je predstavila!! Tisti, ki centra nikol niso obiskoval, kjub svojim puncam ali fantom na centru, ne morejo podajati mnenj!!! o tem pa, da nas je ogromno število tistih, ki smo zgroženi, pa mislim da ni več treba zgubljat besed!!!kar se tiče maturantskega izleta….sm blagajničarka, in kar se tiče denarja je šla celotna zadeva tud čez mene—–>pa se nism nič okoristla,čeprav sm denar pobirala dve leti,hodla en mesec pred maturancom vsak tedn na agencijo in z razredničarko hodla na banko, ter nakazovala obroke za plačat ko je blo to treba.resno dvomim,da bi palma nakazovala ta denar nazaj na šolo.sicer pa za takšen izlet kot smo ga mel ni blo nobenga denarja škoda!čist pa razumem,da dajo kakšen dan več ogledov–>umirjat stoglavo družbo najstnikov,ki jih močno razganja,ni lahko delo…..btw-mi smo plačal 96.000 (jurja gor al dol) in mislim da se razmere od lanskega leta niso tak hudo spremenile….tud pomoč šole dijakom je šla prek mene, zato tud vem kdo pa kulk je dobil. Sama sm bla nad tem zelo presenečena, ker na večini šol take pomoči ni!!js osebno (pa vem da nism edina!!!) preživlam na centru super leta,seveda pa ne rečem da niso naporna!………………….je pa res,da ste/smo dijaki očitno res rabl neki takega,da ste/smo se začel zavedat sebe oz. naše šole!!! škoda da šele zdaj!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. No no no… Vi goreci zagovorniki centra, prizat si je treba da je nekaj gnilega na tej gimnaziji. Sem letosnja maturantka in se izleta nisem udelezila – pa sem zato “trpela krizev pot”, saj ni bilo dovolj, da sem rekla ne, pac pa sem morala iti po lazno zdravnisko opravicilo in ga nesti k ravnatelju. Sla pa nisem tut zato, ker smo bili prisiljeni iti s palmo in jo definitivno preplacati.
  P.S. Vsi tisti, ki ste se z veseljem danes podpisovali in resevali centrasko rit… mal pomislte kako podpisovanje je to, ce se podpisujejo predvsem dijaki 1. in 2. letnikov, ki o zadevi nimajo pojma, niti se jih ne tice…

 11. @incognito: pol je pa na gcc-ju nekam veliko 1. in 2. letnikov! mislim pa, da se jih to nič manj ne tiče, kot vseh drugih. tud oni bojo šli na maturantski izlet in tud oni poznajo ravnatla in vejo kaj podpisujejo.
  kako veš, da so palmo “definitivno preplačali”? bi razumela, če bi to trdil nekdo, ki je ravno prišel z maturantskega izleta z njo. zanimivo, da drugi maturantje pravijo, da so jo izbrali, ker je bila to najugodnejša ponudba…

  tud jz sm hodla na gcc.. zelo žalostno je, da o teh stvreh pišejo in dajejo komentarje ljudje, ki niso tam nikol bli in ki ne poznajo ne šole ne ljudi, ki tam učijo.
  mogoče je to škodovalo šoli. gotovo je prizadelo veliko ljudi. ampak mislim, da se iz vsega tega zdaj, vsem tja uprtim očem, kaže nekaj pomembnejšega – pripadnost, podpora in ponos, da si (bil) del vsega, kar GCC je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *