Jan Ferme

Menu

Lidl evforija – Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni!

Zdaj se boste vprašali pa kaj za vraga ima toliko proti Lidlu? No, da razložim, resnico o Lidlu se že povedal, res je da prvih nekaj mesecev ali mogoče celo prvo leto ne drži, zato da si kupce privabijo, ampak sem prepričan da se bo to potrdilo.

Evforija samega Lidla je speljana seveda s strani Lidla in to zelo premišljeno. Bogim Slovenčkom dajo reklame v katerih so tako smešno nizke cene, da dol padeš. Seveda vsi zagrabijo priložnost in letijo k Lidlu, že ob osmih zjutraj so pred vrati – tole je primer za butasto potapljaško obleko, saj ne moreš verjeti no! – nisem vedel da imamo toliko ljudi, ko se ukvarjajo s potapljanjem, stavim da se nekateri sploh noter ne bodo mogli spravit, ali pa se jim bo takoj uničila.

Seveda se mi potem poraja vprašanje od kod ima Lidl tako nizke cene? Verjetno, drugače kot da izkorišča ljudi ne gre! Če je pomarančni sok (zmišljujem si) za 0.50€ in pomislite, da to res nič ni, saj pride k nam iz Nemčije, mi ni jasno kuk je pa v osnovi 0.10€? Saj morate računati ceno sadja, ceno obdelave, ceno embalaže in pakiranja in prevoz do Lidlovih trgovin. Mogoče pa obstajajo tako dobri ljudje, ki jim ga zastonj delajo, zato da lahk Lidlovci sploh živijo.

Slovenci pa drvimo v ta Lidl tako, ko je kej za 0.10 € ceneje kot v drugih trgovinah. Zmeraj bolj opažam, da se razvija nov način turizma. V soboto namesto, da bi šle mlade družine na izlet v naravo, gredo na izlet po trgovinah! Mislim, kam smo prišli …

Še ena misel se mi je utrnila! Fora je, da ko je vse tako poceni v Lidlu in drugod, bi potem človek pričakoval, da bodo ljudje nakupili isto količino stvari za manj denarja in bodo potem imeli denar še za kaj drugega. A kako je v resnici? Ljudje v bistvu nakupijo za isto vsoto denarja, ki bi ga drugje zapravili i bi tako imeli manj hrane, v Lidlu za večjo količino hrane in so čisto srečni.

Seveda se pa nobeden ne vpraša še zakaj je tako poceni v Lidlu? Je kdo pomisli na vse kemikalije, ki jih devajo v te poceni stvari? Od Maje sem po mejlu dobil spisek nevarnih Ejev.

Snemite si spisek nevarnih Ejev.

Ljudje, če je le možno kupujte slovenske proizvode. Res da so nekoliko dražji, a če bi vsi začeli kupovati slovenske proizvode oz. vsaj večina bi se zagotovo pocenili, treba je podpirati slovenski trg ne pa nemškega ali kaj vem katerega!

“Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni!” (I. Cankar). Uprimo se hlapčevanju!

8 thoughts on “Lidl evforija – Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni!

 1. V Lidlu zaenkrt še nism bil, bil sm pa enkrt v Hoferju in mi trgovina nkakor ne sede. Tud sam ne kupujem kr enih stvari od XYZ znamke. Al slovensko al pa od tuje, k je znano (npr. Milka, Rauch pa še bi loh kkšno naštel). Sj kkšna stvar je dobra, sam je pa več tazga, k je en drek. Zto grem raj v Tuša, Spara al pa Mercatorja.

 2. sam, da je cenejše pa ni važn zakaj! to je žalostno mišljenje veliko ljudi. zelo pomebn je vedet od kod je hrana pa kaj je noter.
  Že to kar raste pri nas je lahko sumljivo. grozn je videt vrtičke ob prometnih cestah – kulk cinka je tam zarad avtomobilskih gum! nič lepše ni gledat ene stare tete, ki v skafandru vsako jutro šprica svoja sadna drevesca, da bo ja lepo in vlko sadje zraslo in to s pesticidom, ki ga je nekoč nekdaj velik spravla v garažo in ga, vesela, da je to nardila, ko je bil tak poceni, uporablja – zdej, ko je že neki časa prepovedan zarad kancerogenosti.
  ljudje velikokrat dejansko ne vejo kak je lahk neki škodljivo, ker jim noben ne pove. Industrije pa itak ne brigajo ljudje in njihovo zdravje ampak sam ogromna proizvodnja. čim večja tem boljša! in tud industruja ni nič bolj previdna pri dodajanju raznih dodatkov. bolj kot je žive (in nenaravne barve) in super (nenaravnega) okusa, boljše se bo prodajalo. in če na primer v vodi najdejo nečesa mal preveč, pač mal zvišajo dovoljeno koncentracijo (iz prve roke vem za primer).
  velik stvari nam podtikajo v hrani. kupci mormo začet razmišlat s svojo glavo! mogoče se vam zdej zdi vse super. kakšno pa bo vaše telo čez 10, 15 let po nalaganju “dobre hrane” iz kr ene desetorazredne trgovine? res je, težko je danes najt hrano, ki ne bo mela pesticidov, težkih kovin, e-jev,… sam če se mal potrudimo in ne filamo sebe in svojih z najcenejšo in najbolj nenavadno obarvano hrano, se lahko vsaj mal obranimo vsega tega s čimer nas posiljujejo. vsakmu zdrava pamet pove, kaj je boljše. sam poslušat jo je treba (in ne sam denarnico – ker zdravja vam pol tud ne bo mogla več kupit nazaj).
  in če ste celjani, kupujte mleko iz celjskih mlekarn in če ste ljubljančani, kupujte ljubljanski kruh! da ne govorim o krompirju iz španije in in sladkarijam iz nemčije.. s tem podpiramo prevozništvo in to masovno prevozništvo tak lepo svinja naš zrak. in to čist nepotrebno – sj mamo doma vse!
  jan oprosti, da ti spet filam plac 🙂 sam take stvari me pa res jezijo.
  lep dan vsem 🙂

 3. @Maja: sem ti že reku,d a bi mogla svoj blog met. 😉

  @modman: nihče ne govori, da bi zdaj vsak moral kupovati prvorazredno robo, seveda da tisti ko nimajo da ne. ampak mene bolj jezi, da tisti ko majo kesh hodijo v take cheap trgovine.

 4. Eni so pač preveč škrti, da bi dajal denar za boljšo Q hrane, ampak raje zase zadržijo denar in se delajo boge… Tako pač je.

 5. Okej,mogoce me bo kdo obsodil za razvajenega fanta (mu ne zamerim – saj me niti ne pozna), drug mogoce za bogatasa. Toda Lidl se mi dobesedno gnusi.
  Zakaj?
  Hrana, ki jo vidim da na policah se mi dobesedno obraca po zelodcu. Oprostite, toda hrenovke, ki stanejo 0.65€ (4 pari v paketu) in so tuja roba, pač ne odrazajo neke kvalitete. Da ne omenjam posebne salame. In pastete.
  Ne vem zakaj nekateri ljudje, prisegajo na taksne trgovine. Mar ni isto, ce bi stopil v Tus, kjer imas prvic vecjo izbiro, drugic imas vecjo kvaliteto, in tretjic ves da je to priznana trgovina (kolikor toliko)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *