Jan Ferme

Menu

Maturitetni esej, salut!

pisaloOu yeah, ou yeah! 😀 Malo mi trga, ker sem se znebil delčka velikega bremena. 🙂 Pred šolo sem bil že ob 8.20, takrat ko naj bi nas spustili notri, vendar so nas šele 8.30. 👿

Potem sta stali dve punci pred vrati in vzklikale držimo pesti na Snickers. Sem mislu, da bom kozlal. Iz principa nisem vzel tega “usmiljenega” Snickersa. Ko so se vrata odprla smo odirjali po stopnicah do razporeda kje je kdo. 🙂 Od 27 sošolcev in sošolk, sem pisu s štirimi. No, vsaj osamljen nisem bil. 🙂

Naslov razpravljalnega eseja je bil Med poklicno uspešnostjo in zasebnim življenjem. Najprej sem dve minuti sam gledu, kaj za vraga naj jaz pišem na to. 😀 Potem pa je znanje počasi začelo kapljati in sem od 9.00 do 11.05 napisal 6 strani. Drugače se je pa pisalo od 9.00 do 11.30.

Kakšen je moj občutek? Kaj pa vem, je ni, ni je. Težko je to povedati, ker nikoli ne veš kaj točno želijo dame in gospodje, zaprti v škatlicah, da mi izlijemo na papir.

Sem že omenil, da mi je všeč papir na katerega se piše matura? 😀 Ful je fajni za pisat, res.

3 thoughts on “Maturitetni esej, salut!

  1. Aha papir je kul 😀 No js sm pa mnde celih 15 minut bulila u naslov… pa sm tut napisala pol cca 6 strani… in iz našga razreda sm bla sama samcata pa še u prvi klopi…barabe 😀 občuetek je pa tut tak hecn… je pa ni 😀
    srečno

  2. Kar uživaj pisati na papir! To bo verjetno najbolj fajna zadeva pri celi maturi. Nečesa se je pač treba veseliti! 🙂

    Kar se esejev tiče. Jaz sem ga komaj spravil čez dvojko, ko smo jih pisali za oceno. Imel pa sem sošolca, čigar eseji so se zmeraj brali “na glas”. Menda je celo na tekmovanje šel. Vsako stvar, ki je bila kdaj pohvaljena iz njegovega eseja, sem naslednjič jaz uporabil v svojem. Kljub temu se moja ocena skoraj ni spreminjala, on pa je še naprej bil opevan. Na maturi sva bila tu neki. Toliko o objektivnosti ocenjevanja esejev.

  3. Tine, tako nekako je blo pr men, ko smo pisal predmaturitetnega. Od sošolca sm prekoperu večino eseja, pa pr men ne bi blo za 2 (blo je 24 točk od 50), sošolc bi pa tko pisu 3 (33 točk). Kje je tuki logika, da skor identičn esej ocenjen z 9 točkami razlike?

    Tud sam sm pisu razpravljalnega. Zataknil se mi je pr drugmu vprašanju (dogodek, pomemben za une dve žensk pr poklicu), tko da mi je za zadnji del tud mal zmanjkal. Upam da bo vsaj okrog 50%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *