Jan Ferme

Menu

Ne dobiš mobitela in pika!

mobitelTako se je pri nam doma glasil stavek, ko se je v Sloveniji začel bum z mobiteli in sem ga seveda tudi jaz hotel imeti. O ja se spomnem mobi Reglje (ali Raglja?), mobi Čuka, ipd …

Ampak vseeno sem hvaležen svojim staršem, ker ga takrat nisem takoj dobil. Zakaj? Je že kdo slišal, da mobiteli sevajo? O ja, sevajo in mislim da za male možgančke iz 1. razreda devetletke to pač ni dobro.

Sam sem dobil mobitel šele v 7. razredu osemletke in morm priznat, da ga prej res nisem rabil, samo potem je pa nekako postal del vsakdana.

Se spomnem kako se je moja mami branila mobitela, pred kakšnima dvema letoma smo jo komaj prepričali, da ga ima. Preprosto ni hotela bti dosegljiva. 🙂

Včasih se mi zdi, da je to še najboljše.

5 thoughts on “Ne dobiš mobitela in pika!

  1. Tudi meni so ga branili, dobil sem ga šele jeseni 2002, za 13. rojstni dan. Ko pa sem kasneje (danes) kdaj rekel, da ne rabim mobitela in da znam priti v Kranj in nazaj tudi brez njega, pa so me takoj nadrli.

  2. Jaz sem dobil mobitel na koncu 4. razreda… Mislim, da prehitro. Me pa moti ko smo šli lansko šolsko leto kupovati torbo za brata, ki je šel takrat v prvi razred in imajo na vseh torbah za te “malčke” že žepke za mobitele. Čista marketing poteza… Če je žepek, bo seveda on tudi hotel imeti mobitel. Sedaj je v drugem razredu in žepek je še vedno prazen 😉 Pa še nekaj časa bo!

  3. Js sm ga tud dobila šele u 8. razredu (osemletke), čeprav sm ga hotla met že ne vem kdaj sam zato kr so ga vsi drugi mel… ampak tak kot si reku, prej bi ga blo met totalno brezveze kr ga tak mali frocek resnično ne rabi… še danes ga uporablam bolj kot ne res za nujne stvari, zato je atek zelo vesel kr mu ni treba velik plačvat za moj račun 😀

  4. Mobi Reglja 🙂 Začeli pa so z ericssonom GA628 🙂 Drugač pa ja – tut men je grozn ko grem kam vn, pa gledam 5,6 letne otroke na gugalniku. Pa vidiš punčko z mobitelom, k se meni. Mislim wtf?!?! Poleg tega pa je bla to Nokia 6300 – kaj bo 6 letni otrok z 180€ vrednim mobitelom? Starši morjo bit neumni.

  5. Sam sem ga dobu v 5. klasu (ga mel med prvimi), ne vem, hotu sm ga met, pa so tud tastari najprej težil, da nj jst počakam (da nj ga brat prej kup, pa d bomo vidl, kko bo), sam sm ga mel vseen prej.
    Pa tud zdj ga dost mal uporabljam (mogoče porabm 5 evrov na mesec). Zakaj bi kuru denar na mobitelu, če se pa na internetu loh zastonj zmenm, pa cel dan sm loh gor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *