Jan Ferme

Menu

Fotografije indijskega patra Saju Georga med plesom

Definitivno zanimiva izkušnja je fotografirati indijskega patra med plesom, ki je oznanjal Kristusovo trpljenje, vstajanje, … S tem plesom želi pater Saju George (upam da sem prav napisal ime) v Indiji približati krščanstvo Indijcem, skozi njihove plese.

Njegov ples je res nekaj izjemnega, saj kaj takšnega ne vidiš vsak dan in sploh dvomim da še bom kdaj. Tako da, uživajte v slikah, pa brez neumestnih komentarjev o njegovem makeupu in oblačilih, to je pač njihova kultura.

Saju George

Saju George

Saju George

Saju George

Saju George

Saju George

Saju George

Saju George

Saju George

16 thoughts on “Fotografije indijskega patra Saju Georga med plesom

 1. lepe fotografije. 🙂 moja najljubša je tretja. je pa to čist drgač od naše kulture krščanstva. bi prej rekla, da je hindujec, če ne bi vedla.

 2. Lep pozdrav! Vsekakor nekaj presenetljivega za slovenski prostor. Zanima me, če bi mi dovolil uporabiti katero tvojih slik na mojem blogu. Najlepša hvala za odgovor. Vse dobro!

 3. Dragi moji,
  poti do Boga so različne in če ga iskreno iščemo nas On najde.On , ki nas ljubi take kot nas je tudi ustvaril. Zadovoljen je z nami, naravnost obožuje nas, saj vemo, da je dal svojega sina Jezusa, da je šel za nas na križ, tretji dan vstal od smrti in nas tako odrešil. Saju G. ima pač svojo pot, a še očitno ni spoznal KRŠČANSTVA,ne ve, da Bog od nas ne zahteva, da se zanj naličimo, spremenimo podobo , ki nam jo je dal, …. Bog nas tako ljubi, da lahko mirno le stopimo pred Njega,ki nas čaka v tabernaklju lahko mu s preprostimi besedami kaj povemo, lahko pa gledamo Njega in On nas in v naše srce se naseli mir, veselje, toplina,…Bog je tako preprost, dostopen vsak trenutek,…
  Naj skrajšam, baje v Indiji p S.G . tako oznanja krščanstvo????
  Vprašam tiste,ki so ga povabili v Katoliško cerkev, kaj vnaša v naš prostor? To kar vnašajo guruji,… v vrtce, šole,zdravstvo,šport,….. ?Ali nismo mi poklicani, da s svojim življenjem pokažemo KDO JE NAŠ ODREŠENIK? MOJ je le Jezus Kristus, ki pripada Sveti trojici – torej Bog Oče , Bog Sin in Sveti DUh. Pa lepo se imejte. TS

 4. Ja, Bog nas ljubi takšne kot nas je ustvaril.
  Nekatere je ustvaril tako, da Ga najlažje začutijo, ko zanj ali o njem pojejo in plešejo. In ker je Indija drugačna kultira in tisočletna kultura, ni na mestu pripomba, kako se v Indiji oznanja Krščanstvo. Meni se zdi zanimivo spoznavati različno izražanje. … poleg tega guru je Učitelj, to je mama, oče, inštruktor v avtošoli, ali pa duhovnik v tvoji župniji. Samo to je guru. In ne boste verjeli, Bog je ustvaril tudi “črnce”, ki prav prekrasno (moje mnenj, seveda) pojejo v cerkvah po svetu. Hvala Bogu da smo različni – v tej različnosti je Njegov odsev.

 5. Pozdravljena Nina !
  Veš če ne bi doživela kakšno zlo je joga, si ne bi drznila napisati karkoli pod te slike. Nič nimam proti nobenemu narodu. Vse je ustvaril Bog in vse enako ljubi, za vse je šel na križ, zato ima tudi vsak svojo pot , ki ga bo če bo šel pošteno po njej pripeljala do Njega. Je pa ena razlika, vsak ima pa tudi pravico in dolžnost braniti svojo svetinjo. Pravi UČITELJ Joge prav gotovo ne zagovarja to instant evropsko mešanico. Veš živeti njihov nauk je malo težje kot to kvazi učitelji učijo. Imam otroka, ki je nehote v šoli bil izostavljen tem zadevam . Sad pa je bilo odklanjanje hrane, strahovi, zdravniki niso vedeli kaj . Hvala Bogu je vse to po molitvi res katoliškega duhovnika in drugega občestva Jezus ozdravil . Ni potrebno , da mi vrejameš, moj namen je bil le, da vas opozorim, da stvari niso nedolžne in da cerkev ni teter. Pri sveti maši se ponavlja Jezusova daritev, zato smo verniki dolžni opozoriti na zlorabo. Pa lepo se imej.

 6. Ples patra Sajuja je bila zame cudovita obogatitev.
  Da rajal bom pred Gospodom! Kako lepo je slaviti Boga na mnogotere nacine. Hvala vsem, ki so omogocili, da sem bila tega delezna tudi jaz.Hvala!

 7. Tatjana!

  Ne vem, od kod ti pravica da izrekaš sodbo, po kateri p. Saju ni spoznal krščanstva.
  Kdo ga je povabil v katoliško Cerkev? Nihče ga ni povabil, če bi poslušala njegov življenjepis, bi vedela, da je rojen kristjan. Sploh pa, kdo pa je tebe povabil?
  Ne vem, kako lahko o nekom trdiš, da ni spoznal krščanstva.
  Si ga morda ti?
  Očitno ne, ker sicer ne bi stresala takšnih nepremišljenih izjav.
  S kakšno pravico si drzneš razpravljati o tem kako katoliški duhovnik redovnik in doktor pozna krščanstvo. Zagotavljam ti, da p. Saju ve o krščanstvu več, kot bomo mi kdajkoli vedeli.

 8. Dodatek…

  Tatjana, šele zdaj sem prebral tvoj post o jogi…

  Si pač nasedla nekemu duhovniku, ki o jogi ve toliko, kot jaz o atomski fiziki.
  Lepo te prosim, kdo je otroka silil v šoli k jogi?

  Problem je, da o jogi nimaš pojma…
  Če ti delam krivico, te prosim, da dokažeš, da veš, kaj joga pomeni v kontekstu vedskega izročila in kako lahko kot taka nekomu škoduje

  Kot vernik nisi dolžna opozarjati na zlorabe. V prvi vrsti si dolžna ljubiti.
  Počneš to?

 9. Dragi Kristian,
  če boš še sam poiskal v Svetem pismu, boš našel še dosti mest, kjer nas Bog vzpodbuja, da brate in sestre tudi opozarjamo. Nekdo je rekel , da bi vsakemu, ki nas opozori na naše napake morali plačati pijačo,… Hvala ti, da si me vprašal kako je z mojo ljubeznijo do bližnjega, … pa tudi jaz tebe enako vprašam,…
  Preberi še enkrat moje pisanje in boš videl, da v njem ni nestrpnosti,…in da spoštujem drugačnost. Hvala Bogu pa tudi vem kaj pomeni biti katoliški kristjan in zato tudi javno povem, da se ne strinjam s takim “posiljevanjem”. Čudno, da se mi ne smemo niti oglasiti, ko si nas kdo privošči ( v vrtcih otroci brez podpisa staršev pozdravljajo Sonce, v šolah meditirajo med poukom,…- umirjajo se na vse novodobne instant načine, in čudno vedno bolj so nemirni, nasilni,…), takoj nas označite kot ljudi brez ljubezni,… Kristian, kar se je dogajalo z mojim otrokom ni bil hec.Ni ti potrebno verjeti, saj si svoboden .Zato pa še nimaš pravice koga žaliti.
  Lepo se imej. Tatjana

  2 Tes 3,15

  Vendar ga ne imejte za sovražnika, ampak ga opominjajte kot brata.
  Ezekiel na straži
  33
  1 Zgodila se mi je GOSPODOVA beseda, rekoč: 2 Sin človekov, govôri sinovom svojega ljudstva in jim reci: Če pošljem meč nad deželo, ljudstvo dežele pa vzame koga izmed svojih in si ga postavi za stražarja, 3 in ko ta vidi, da prihaja meč nad deželo, zatrobi v rog in opozori ljudstvo: 4 Če kdo sliši glas roga, pa se ne zmeni zanj in pride meč in ga pobere: tedaj je njegova kri nad njegovo glavo. 5 Čeprav je slišal glas roga, se ni zmenil zanj, zato je njegova kri nad njim. Tisti pa, ki se je zmenil, si reši življenje. 6 Če pa stražar vidi, da prihaja meč, a ne zatrobi v rog in ne opozori ljudstva, in pride meč in pobere koga izmed njih, je ta vzet zaradi svoje krivičnosti, a njegovo kri bom terjal iz stražarjevih rok.

  3 Mz 19,17

  Ne sovraži svojega brata v svojem srcu; odkrito posvári svojega bližnjega, da si zaradi njega ne nakoplješ greha!

 10. Kristjan še to,
  na internetu ali pri Družini lahko dobiš Cerkveni dokument 104, ki ga je izdal Papeški svet za kulturo, Papeški svet za medverski dialog z naslovom JEZUS KRISTUS PRINAŠALEC ŽIVE VODE. Odlomek sem ti kar prekopirala, pa je prav , da si vse pogledaš. Če boš tudi potem še enako mislil nič narobe , spoštujem tvojo odločitev a je prav , da tudi ti storiš enako. Vse dobro tebi in vsem , ki prebirajo naše komentarje. Tatjana

  Med izročili,
  ki se stekajo v novo dobo, lahko med drugim navedemo
  okultne dejavnosti starega Egipta, kabalo, kršščansko
  gnozo, sufizem, druidsko vednost, keltsko krščanstvo,
  srednjevešško alkimijo, renesančni hermetizem, zen budizem,jogo idr.15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *