Jan Ferme

Menu

Evrovizija je kuhinja

Res je. Evrovizija je ena največjih političnih kuhinj, ki jih spremlja vsa Evropa. Sploh, če ste bili pozorni na glasovanje med državami. Skoraj vse države so dajale najvišje število točk svojim sosedom, pa ni važno če so se pred 20. leti klali med seboj.

Politika je pač politika. Zmagala je Srbija, kar je pa bilo čisto mimo politike, tako da vsaj nekaj. Moram povedati, da mi je bila pesem všeč, nabita z energijo. Tako, da vse čestitke Srbom in ravno prej sem razmišljal, če bi se za Evrovizijo 2008 peljali v Srbijo na fešto in pol.

Zanima me kako bo Srbija preprečila bankrot države s postavitvijo ogromne dvorane, koliko policistov in varnostnikov bo zaposlila, saj vsi vemo, da naše južne brate kdaj zasrbijo prsti. Najbolj se mi pa zdi da bodo takrat na račun prišli prodajalci z ukradeno in prešvercano robo iz Kitajske. To bojo služili.

Žal mi je, ker je Slovenija pristala komaj na 15. mestu s 66 točkami, ker se mi zdi da bi lahko prišli veliko dlje. Ampak žal smo premajhni. Ampak men je bil Alenkin nastop vseeno všeč, skladba mi je pa iz dneva v dan bolj.

Zmagovalka Marija Šerifović s pesmijo Molitva (v času pisanja te objave še žal ni nobene fotografije direkt iz Eurovizije, zato upam, da je tudi ta vredu)

Marija Šerifović

Vir fotografije.

5 thoughts on “Evrovizija je kuhinja

  1. Fajn da je srbija zmagala, sj je res lepa pesm! 😀 Res zanimivo, da je zmagala pesm, ki ni v angleščini!

  2. Se mi zdi da bi mi od naših bivših bratov lahko dobil več točk s kakšno drugo pesmijo, ki bi njim bla bolj všeč. Naprimer Zadel si me v živo ma neki tistga temparamenta. Pa dobro. Je kar je, pa tudi pesem ni slaba.

  3. jz še zmeri pravim, da bi mogla bit evrovizija po radiu. tak bi mogoče res poslušal pesmi.
    drgač pa nimam nič proti zmagovalni pesmi. men se zdi čist vredu.
    me je pa kr groza kam gre svet glasbe in oblačenja, ko je bla ukrajina tak fejst za zmagovalko. :S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *