Raje bi delal, kot se učil …

Takšne stvari mi gredo zdaj pred maturo po glavi ja … Pa če je tako lepo zunaj, pa sonce in vse! Ampak ne, že v prvem letniku sem vedu, da bom težko se učil za maturo, ker enostavno nisem tak tip človeka, ki se vrže v knjige in pozabi na svet okoli sebe (sem kot večina?).

Citiram mojo Majo: “Raje bi zle delala v živalskem vrtu in pucala slonji drek, kot pa se učila …”. Hehe, malo za šalo malo za res, vendar na koncu je res. Tudi sam razmišljam, da bi raje delal in obenem služil denar, kot pa da sedim za knjigami.

Ja, ja, učimo se za življenje in da bomo pol lahko služili. Že sto krat slišano … Moram povedati, da se takšni stavki kar odbijejo od mene, ker mi vsak dan z njimi težijo moja preluba mati.

Eh, …

 • Hja takole je to … moji kolegi ki so takoj po SŠ ali celo brez SŠ poprijeli za delo, jih je zaznamovalo to, da so sicer služili tistih 100 jurjev na mesec in so si kupili razne avtomobile, ga fino žurali, sproti zapravljali denar, ker so jim ostale stroške seveda krili starši.

  Sedajle pa jim že malce teče voda v grlo, ker je marsikateri starš že v penziji in pč ne more več služit za celo družino – sedaj se morajo ti osebki preživljati z samo 100k na mesec.

  Čedalje bolj spoznavam da je študij (čeprav je zajeban) prava blaginja. Pred sabo imaš svetlo prihodnost, vmes lahko seveda tudi služiš denar (jaz mam to srečo, da si ga lahko služim z samostojimi projekti) … edinole slabost je ta, da imaš 24/7 urnik, ki pa se samo stopnjuje, ampak se tudi tega navadiš, če se vse lepo zorganiziraš in imaš osebno disciplino, kar se razvad tiče – jaz si lahko na teden vzamem čas tudi za 4 do 5 treningov in kakšno druženje z prijatelji.

  tako je to … 😉

  Tejk it or liv it 😉

 • ja, sva že 2 taka. Najhuj pa je, da se že lepo učim, pol pa mt uleti v sobo, pa začne pizdulirat, kao da nč ne delam in pol traja vsaj eno uro, da se spet spravm k učenju.

  Sej z izdelavo spletnih strani se da kr dost zaslužt, sam je treba tud stranke dobit :D. Ja nimaš kj, tak je lajf 😀 😀 😀

 • Jah izdelava spletišč mi niti ne diši več toliko, ker to je res en bedn biznis… Glede “strank”, pa lahko rečem da jest nikol nism imel suše, ker so ljudje vedno prišli do mene, preko mojih refenrenc v drugih podjetjih. Ta dejavnost zna bi res pain in the ass, kar se tiče idiotskih sodelavcev, tečnih in oderuških naročnikov, bedne g33kovske “konkurence” …

  Poleg web designa se pa tudi veliko ukvarjam z CAD načrtovanjem v unigraphics, proE, solid works … in imam že kopico izkušenj z 2 velikima podjetjema, ki se ukvarjata z razvojem malih gospodinjskih aparatov. (Sfalu faks ;))

  Svoje ideje in potencial sedaj usmerjam v druge bolj dobičkonosne vode 😉

  Vseeno pa se mi še vedno mota po glavi miljon spletnih projektov, ki jih imam na 90% finiša … saj lahko sam vidiš, da si še vedno nisem nastavil custom WPtheme 😉 kar bi lahko storil že zdavnaj…