Jan Ferme

Menu

Web 2.0 ključ do uspeha

Zmeraj se sprašujem kaj je ključ do uspešne Web 2.0 strani. Ali je to odsev črk v logotipu? Ali pa mogoče minimalističen izgled same strani? Da ni celo pravšnja razporeditev vsebin na strani? In nato razsvetljenje! Ključ do uspešne Web 2.0 strani tiči v barvah.

Malo sem pogooglal in naletel na Milesov blog in Modern Life. Na teh dveh blogih so zbrane tiste Web 2.0 barve, ki jih lahko zasledimo na popularnih straneh kot je Digg.com, Technorati.com, … In res. Začneš razmišljati o barvah na teh straneh in ugotoviš da so očesu prijazne, mehke, lepe, …

Tako je Miles naredil naslednji vzorec teh barv:

Web 2.0 paleta by Miles

Celo naredil je Color Swatch za Photoshop. Dobite ga tukaj. Nato skopirate datoteko v C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Presets\Color Swatches . Problem nastane, ko želimo ta swatch loadati v verziji CS3, elegantno ga pa rešimo tako, da zagrabimo datoteko web2point0.aco in jo direktno spustimo v okno Swatches.

Na Modern Life ni tako obširna paleta kot jo ponuja Miles, ampak je malo drugačna. Barve deli na nevtralne, poudarjene in muted (ne vem kako bi prevedel). Paleto poglejte tukaj.

Vira: Miles’ Blog in Modern Life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *