Jan Ferme

Menu

Kako varno deskati po internetu?

Internet je poln raznih pasti, v katere se lahko kot neizkušen uporabnik hitro ujamete. Od trojancev do obilice spywara, vdorov mozoljastih hekerjev, ipd. Po mojem je najboljša naslednja zaščita:

  • Antivirusni program NOD32 – Zelo dober antivirusni program, ki opravlja svojo nalogo nadpovprečno. Žal ni brezplačen, ampak ni pa tudi tako drag, da si ga ne bi mogli privoščiti.
  • Požarni zid ZoneAlarm – Eden najboljših požarnih zidov, ki so na tržišču, včasih je malo nadležen s svojimi sporočilci, ampak se jih da izklopiti. Izberite Free version v kateri dobite samo požarni zid, kar pa je čisto dovolj.
  • Spybot Search & Destroy – Tale programček učinkovito pomete z vsem spywarom, trojanci, … ki se vam naložijo med brskanjem po internetu. Sem omenil, da je zastonj? Predlagam, da ga zaženete enkrat na teden.
  • Ad-Aware SE – Ta pa pomete še s preostankom svinjarije, ki ga je mogoče izpustil Spybot. Pa zastonj je ja. Tudi ta program zaženite enkrat tedensko.

Seveda pripomore k varnejši uporabi interneta tudi pravilna izbira brskalnika. Priporočam Firefox.

Želim vam varno deskanje po internetu!

5 thoughts on “Kako varno deskati po internetu?

  1. no, d mal pokomentiram. Mel sm že use naložen (sam v različnih obdobjih). NOD32 sm mel neki časa, je kr uredu, ko ti je v ozadju delu takorekoč nevidno (podobnga sm mel še ne dolg nazaj McAfee-ja), sam zdele se ne spomnm, kva me je tok razočaral na njem. ZoneAlarm sm mel najprej in mi tud ni kj preveč ugajal. Evo SpyBot je edini, k ga loh pohvalm (ga tud še zdj na vsake svete cajte zalavfam pa d mi popuca. Ad-Awara pa tud nkol več ne dam gor. Po enem tednu od formatiranja mi je zjebu cele windowse (pol k sm pobrisu nesnago)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *