Jan Ferme

Menu

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana

Od zdaj naprej ne boste več odšli na Letališče Brnik Ljubljana, vendar na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Vlada je na pobudo Aerodroma Ljubljana po hitrem postopku preimenovala letališče Brnik. Prav tako bo/je Brnik deležen kompletne obnovein se jim je zdelo prav, da dobi še novo ime. Poimenovala ga je po znanem slovenskem politiku Jožetu Pučniku.

Letališče nosi ime po Jožetu Pučniku (1932–2003), mislecu in politiku, osrednjem utemeljitelju slovenske demokracije in države. Po izobrazbi doktor filozofije in sociologije ter profesor svetovne književnosti, po političnem prepričanju pa evropski demokrat in nasprotnik slehernega totalitarizma, je Jože Pučnik s svojim življenjem in delovanjem odločilno vplival na razvoj Slovenije v svobodno in odprto družbo.

Jože Pučnik

Definitivno je bil velik človek. Več o njem si lahko preberete tukaj. Prav tako je zanimiv tale članek, ki je nastal ob njegovi smrti. Za mene bo zmeraj ostalo letališče Brnik in ne letališče Jožeta Pučnika. Pač, stare navade so železna srajca.

Viri: 24ur.com, IJPucnik.si, Mladina.si

15 thoughts on “Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana

 1. Saj nič ne rečem glede novega imena, vendar bi lahko bilo le Letališče Ljubljana – krajše in lažje izgovorljivo kot Letališče Brnik ali Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana….

 2. men se zdi zamenjava imena čist odveč al pa bi ga mogl drgač poimenovat. sj ne da bi mel kj proti jožetu pučniku, sam če bi šu zdele mladino pa tud kšnga starejšga povprašat o tem človeku, ti ne bo znov povedat. Isto je zgrešeno s poimenovanjem Cestninskih postaj. Veste, kje je cestninska postaja Torovo?

 3. Dragi Jan, sploh ne veš kdo je Pučnik bil, ker si premlad. Vseeno bi pričakoval, da boš objavil svoje mennje glede imena in ne povzetek iz medijev.
  Recimo tako:
  Preimenovanje letališča je povzdigovanje Pučnika (ki je ustanovitelj SDS) kot kulta osebnosti. Nihče mu ne odreka priznanja pri Demosu in osamosvojitvi, vseeno pa mu ime letališča ne pristoji. Mogoče pa kdo namiguje ,da bi njegova pleša služila dobro kot pristajalna pista. 🙂

 4. Mah za mene bo še zmeri Brnik :). Prej si lahk reku grem na Brnik pa je vsak vedu zakaj se gre, zdej pa bi mogu rečt grem na Jožeta Pučnika, pa si bo ker mislu, a si ti mal topu al kaj LOL.

 5. @TistiMimo: lahko bi tako napisal ja, pa nisem. sem pa napisal spodaj da bo zame še vedno letališče brnik, ne letališče jožeta pučnika.

 6. Yes, yes !
  Ko bomo popolnoma prenovili kako javno stranišče bi kazalo njegovo celostno podobo ozaljšati z imenom samega ljubljenega vodje, prve cvetke slovenske pomladi, to bi se dobro slišalo. Tudi če ne bi htel, bi te kar nekam pritisnilo. In, če bi bila zadeva plačljivega tipa, bi bi bil na mestu tudi predlog, da imajo člani Stranke popust.

 7. Bravo zadnji čas, da so se spomnili to narest.

  Vsa slava našemu osamosvojitelju!!!

 8. jao kaka bedarija toti politiki pa tudi vse zaserjejo nimajo kej bol pametnga delat kokr jebat slovence v glavo še dobr da se letališče ne imenuje France Prešern al pa Matjaš Javšnik!!!! PREIMENUJTE LETALIŠČE NAZAJ NA LETALIŠČE BRNIK!!!!LOLI!!!!!

 9. Joj kakva zagonetka sedaj ga bo treba nekam potlačiti in očrniti morda z kakšno sabotažo ali kakšno zrakoplovno nesrečo tistekrat ko janša leti u evropsko unijo v ženevo.Joj norci na zrakoplovnem stationu.janseva vlada kaput.

 10. njegovo ime naj dajo na javna sekretišča ali na deponijo ljubljana na vhodno rampo

 11. Vse lepo in prav. Pridem v petek na letališče iskat sina, ki prihaja iz tujine po 24. uri in želim na razgledni stolp ob 23. uri.
  Pa nič. Tam je dovoljeno biti samo do 22. ure, še informatorka tega ni vedela. Jaz pa sem si tako želela videti od zgoraj letališče. Eno leto ni deloval, sedaj pa tako presenečenje.
  Pa sem povprašala drugega informatorj ali smem gor, pa so vljudno rekli, da ne. Škoda, škoda….
  Ne razumem zakaj ni možen vstop npr. do 24. ure!

 12. AERODROM SARAJEVO,AER.BEOGRAD,AER.SKOPJE,AER.PODGORICA LETALISCE LJUBLJANA ALI BRNIK ALI NI ENOSTAVNO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *