Jan Ferme

Menu

Ali smo blogerji ekshibicionisti?

Definitivno. Vsak, ki piše blog, pa če tudi ga piše pod tujim imenom je ekshibicionist. Seveda smo tisti, ki pišemo s polnim imenom in priimkom največji ekshibicionisti. Argh, je to težka beseda za izgovorit in za napisat.

Če se osredotočim na ekshibicionizem pri blogerjih bi nas verjetno lahko delili v več skupin. Tako kot sem že omenil, v tiste, ki se popolnoma razkrijemo in v tiste, ki se ne. V tiste, ki pišejo striktno osebne stvari in izlivajo svojo dušo svetu in na tiste, ki le podajajo svoje mnenje o določenih stvareh. Seveda blogerji nismo tisti “hardcore” ekshibicionisti, ki so pod plaščem goli in se kažejo okoli. Rekel bi, da smo bolj prefinjeni od tega. Predvsem nam je všeč, če smo polinkani od kakšnega znanega blogerja, takrat smo še posebej ponosni. Še bolj nam je všeč, če nas citirajo kje na radiu, televiziji ali kakšnem časopisu. Seveda potem to hitro objavimo na svojem blogu.

Hm, nikoli pa nismo pomislili, da je to lahko nevarno. Saj veste, ko enkrat postaneš slaven ni poti nazaj. Nekdo pregleda ves tvoj blog (če se mu da), s tem lahko spozna tvoje šibke točke in če je res hudoben bo to uporabil proti vas. Na to pa nismo pomislili, a soblogerji in soblogerke? Bohnedaj, da si znan že prej in začneš pisati blog. Je kdo pomislil na ugrabitve otrok? Res da govorim o ekstremih, vendar se dogajajo. Res je, da še nisem slišal za primer v Sloveniji, a vseeno. Mogoče sem paranoičen, a tako je.

V bistvu blogerji na takšne stvari sploh nismo pomislili, ko smo začeli pisati blog. Mislim, da nas je večina začela pisati blog zaradi radovednosti. Nikoli ne moreš misliti na vse, kajne?

3 thoughts on “Ali smo blogerji ekshibicionisti?

  1. Na to pa nismo pomislili, a soblogerji in soblogerke? Bohnedaj, da si znan že prej in začneš pisati blog. Je kdo pomislil na ugrabitve otrok?

    Hmm … tule te pa jaz niti malo ne razumem.

    Od kod si ti prišel od bloganja do ugrabitve otrok? 😀

  2. jah, da se z bloganjem toliko razkriješ, npr. če kak znan bogat slovenec bloga in ima otroke in mu jih potem ugrabijo. 🙂 saj sem napisal, da pišem ekstreme 😛

  3. Ja pomoje je najbolš neki umesnega, sej ni mus vsega o seb napisat in delit z javnostjo 🙂 Sicer je pa pomoje bolje, da ne pišeš nevem kako osebne podatke po netu, ker ziher je ziher 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *