Jan Ferme

Menu

Blogres 2007 – Razkrito!

Včeraj, 9. junija 2007, je bil v Cankarjevem domu v Ljubljani prvi mednarodni kongres blogerjev ali na kratko Blogres. Z Mitjem sva se odpravila tja že zgodaj zjutraj, da ne bi slučajno kaj zamudila, seveda sva bila prehitra. Parkirala sva 20 min od CD, tako da sva imela navse zgodaj še kratek sprehodek. Pridema do CD in sva hotela vprašati, če je Ivan doma, samo se na trkanje ni odzval nihče, tako sva sklepala, da še vsi spijo. Pred vhodom v CD sva srečala še blogerja Buba Švabe in potem vsi trije nismo imeli pojma kam naj gremo, ker ni nikjer nič pisalo. Mitja nam je pokazal svojo torbo:

Mitja in torba

Organizatorji Blogresa so se mi tako že na začetku malo zamerili, ker niso dobro označili kje za vraga se pride tja kjer je Blogres. Potem končno en drug bloger pogrunta, kje se gre noter in seveda smo se šli takoj registrirat. Pridem do tistga šanka za registracijo in me prijazno dekle vpraša za moj nick, ji ga povem, išče pol ure, nič ne najde. Na koncu ugotovimo, da me sploh nimajo prijavljenega čeprav sem se prijavil že 19. maja in tudi imajo link do mojega bloga na njihovi strani. Vredu, vredu ni panike, dekle mi da vseeno kartico, da sem udeleženec Blogresa in majico ter torbo.

Prostor za registracijo

Čakamo do 9.40, ko nas je blogerje nagovoril dr. Žiga Turk, ki je imel dober govor. Nato je imel zelo dobro predavanje Eirik Solheim, res duhovito in dobro, bilo mi je še najbolj všeč od vseh, tudi njegov blog je super. Mimogrede ne bom govoril kdo vsi so predavali, ker se mi enostavno ne da, izpostavil bom le najboljše po mojem okusu, kateri so pa še bili pa poglejte tukaj. Všeč mi je bil tudi Michael Manske, ki se je preselil v Slovenijo, govoril pa je o tem kako vidijo Slovence drugod, zelo zanimivo! Ob 13.35 so končno vsi končali s predavanji, da smo lahko šli jest, organizatorji so nam dali bon za 10% popust nekje, nekje, ampak ga žal nisem našel, potem, ko je že bilo vsega konec sem izvedel kje se je skrival. Drugače pa lepa gesta organizatorjev.

Po odmoru za kosilu je imel predavanje mag. Tomaž Pernovšek na temo Blogos+, tole omenjam samo zato, ker sem mu postavil tricky vprašanje:

Tricky vprašanje

Seveda je odgovoril, da je bila to taktična poteza, da so lahko danes prikazali to na Blogresu. No, vsaj pošteno je odgovoril. Dobro predavanje o pravnih zadevah na blogih je izvedel tudi Dejvi Kolar. Skupaj smo tako ugotovili, da lahko pišeš le o vremenu, ha, ha. Prijavil sem se na delavnico Pimp my blog, predavatelja sta pa bila Ozren Škondrič in Aleš Gabrovec, ki za moje pojme nista povedala nič novega. Edino kar sem izvedel novega je bilo za dva vtičnika (plugins), celo delavnico pa se je pimpal tale blog.

Dobro, zaključimo s tem kdo vse je predaval ipd. Zdaj pa moram še povedati koga vse sem spoznal in opazil na Blogresu. Spoznal sem Hada in Hirkani:

Had in Hirkani

Oba sta zelo prijetna človeka, sploh Hirkani, ki sem jo bolj “poznal” iz njenega pisanja na blogu, had namreč ne piše toliko osebnih stvari.

Spoznal sem tudi Tadeja, Tomaža, Klemna, Markota, Buba Švabe, … Če sem še koga spregledal naj zakriči. Opazil sem tudi Fetalija, Jonasa, Gradišnika, …

Na splošno gledano sem bil zelo zadovoljen z organizatorji, sploh zato, ker je to bilo prvič. Izbrali so dobre predavatelje, nekateri so bili bolj, nekateri manj. Pavze med predavanji so bile zanimive, takrat smo se spoznavali. Kave je bilo dosti, sokov tudi, hrane malo manj. Kot sem že rekel jim zamerim to, da me niso mel tam v evidenci, ampak pač napake se dogajajo. Zelo na živce mi je šlo preseravanje naših estradnikov, ki mislijo da lahko dobijo kar hočejo in na žalost potem tudi dobijo.

Najbolj so se mi vtisnila v spomin nova poznanstva, ki sem jih že imel prej s spleta, ampak zdaj smo jih še utrdili v resničnosti. Ostale fotografije so na Mareli.

Se vidimo naslednje leto!

5 thoughts on “Blogres 2007 – Razkrito!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *