Jan Ferme

Menu

Zdaj razumem iPhone evforijo

Čisto simpl sem prišu do tega razsvetljenja. Rečmo pa, da mi je pomagala včerajšnja pridobitev. Tudi sam sem se spraševal pa kaj je tem Američanom, da so stali v vrsti po 5 dni skupaj, da so dočakali 29. junij, ko se je iPhone začel prodajati.

Odgovor je skrit v sami preprostosti Applovih izdelkov. Če izhajam zdaj iz svojih izkušenj z iPodom, ki so trenutno zelo pozitivne (ali pa sem še kar tako presneto evforičen). Uporabniški meni na iPodu je sila preprost, še lažje se je s prstom pomikati po ringu, iPhone, ki ima pa multitouch screen, mora pa zadevo še bolj poenostaviti.

Paleta uporabnih stvari, ki jih lahko počneš na iPodu pozna samo nekaj mej in sicer da ne moreš z njim telefonirati in da se z njim ne moreš brezžično povezovati z drugimi napravami. iPhone je pa samo evolucija iPoda, žal pa se tudi iPhone ne more brezžično povezovati z drugimi napravami.

Vsa zadeva je tako preprosta, da ti enostavno postane všeč. Od same oblike omenjenih produktov do vseh možnosti, ki jih omogočata. Trenutno sem navdušen, vzhičen, evforičen, ipd.

Mislim, da kdor ni preizkusil iPoda (Video, Nano), ne more dajati optimalne kritike na Applove izdelke. To je moje osebno mnenje.

4 thoughts on “Zdaj razumem iPhone evforijo

 1. Sm preizkusil iPod nano, pa mi ni všeč, ker z nalaganjem muske prek iTunes stvar zakomplicira do konca. Mam 100x raje mojo Creative Rhombo, kjer grem v Total Commander, in mečem gor musko kot na USB ključ, to ti je enostavnost 😛

 2. @bor: Ne…

  @sverde1: Predvajalniki tipa Rhomba (pa tudi novejši modeli) ne znajo razvrščati glasbe po skladatelju, izvajalcu, albumu, naslovu, zvrsti, kompilaciji, kaj šele da bi imeli vgrajeno iskanje, ki upošteva vse navedene podatke…

  Recimo da formatiraš tvoj MP3 predvajalnik (kakšna napaka ali kaj drugega) – koliko časa potrebuješ, da najdeš vse skladbe, ki jih želiš imeti na predvajalniku – če jih nimaš v eni sami mapi, zna to trajati tudi kakšno uro (odvisno od števila skladb in velikosti predvajalnika).

  Pri iPodu samo zagrabiš playlisto (lahko jih maš tudi več), narediš drag & drop na iPod ikono v iTunes in iPod se sam sinhronizira s tvojimi priljubljenimi skladbami….

  Da sploh ne omenjam stvari kot so Artwork, zlaganje skladbe po vrstnem redu na CDju – in ne po naslovu skladbe, kot to delajo ostali (na žalost manj pametni in zmogljivi) predvajalniki.

  Koristna stvar je tudi samodejno preklapljanje EQ (equalizer) glede na skladbo, ki jo poslušaš (nastaviš v iTunes poleg ID3 informacij), …

  Skratka – iPod ni MP3 predvajalnik, ampak preprosto – iPod 🙂

 3. Znajo znajo, sam priložen program moraš uporabit… ampak imaš pa na izbiro, da nalagaš na način, ki sem ga opisal zgoraj in te ne silijo da uporabljaš njihov software.

  Skladbe, ki jih hočem met v predvajalniku pa najdem takoj, ker imam na disku posortirane /leto/mesec/album in večinoma imam naloženo najnovejše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *