Vročinsko pametovanje

Vročina, vročina, nas ubijaaa, nas ubijaaa, nas ubijaaa, … Počasi, a zanesljivo. Točno tiste stvari se zdaj dogajajo, ki jih je Al Gore omenjal v svojem dokumentarnem filmu Neprijetna resnica. Priporočam ogled, če si ga še niste. Sam se načeloma hladim pod klimo in to že kar nekaj časa.

Mislim pa, da klima v avtu ni več “luksuz”, tako kot je bila včasih, ampak je že kar potrebna stvar za varnost. Predstavljajte si kako je vroče v avtu brez klime, no saj nekateri to zagotovo veste. Ta teden nas je dobil vročinski val in napovedane so temperature okoli 36°C. Uh, res si ne bi želel biti zle v lanskoletni službi, ko sem se igral arheologa.

Vsi “poznavalci” predlagajo, da pijte veliko vode! Vsaj 1,5 litra vode na dan, priporočeno je pa da še več. Sam pijem vodo kar naprej, za to se imam tudi zahvaliti Maji, ki mi kar naprej “teži” za to. A ste vedeli, da nastane 80% glavobolov zato, ker ljudje ne pijemo dovolj vode?

Želim vam “hladen” preostanek dneva. :mrgreen:

 • Vsaj eno moje teženje, zaradi katerega te glava manj boli.. 😀 😉

 • Jst tudi pijem precej vode in ja, imam avto brez klime … damn 🙂

  Drugo leto bom moral nabaviti drug avto, ne bo druge, žal pa letos ni financ. 😉

  Glede glavobolov…nisem vedel, ampak ti verjamem. Včeraj sem po podelitvi spričeval spil 0.5 Hainekena in potem nisem nekaj ur nič drugega spil in ja, bolela me je glava, tako da je stvar moral rešiti Aspirin. Več bom pil (vode, da ne bo pomote). 😉

 • Ampak pretiravat pri pitju vode pa tudi ni fajn.
  Lahko pride do zastrupitve 🙂

 • Nekateri pa imamo srečo, da delamo v dobrih pogojih (klima, avtomat z vodo na hodniku, …) 🙂

  Ampak vseeno, ko si 2 uri pri miru (recimo za računalnikom) pod klimo te vseeno začne zebsti. Da ne omenjam, da potem ko greš recimo na malco doživiš praktično vročinski udar ko stopiš iz stavbe.

  Jah, nekaj bo treba ukrenit in to hitro 🙂