Jan Ferme

Menu

Kralji ulice: Brezdomci

Včeraj, ko sva z Majo navdušeno hodila po enem od Ljubljanskih naselij, v tistem kjer sva si zrihtala stanovanje. Sva zavila še v eno trgovino. Pri trgovini je stal mož, ki je prodajal ulični časopis Kralji ulice. Ni bil vsiljiv ali kako drugače moteč, kot večina ljudi misli. Prijazno je ponudil časopis.

Na poti iz trgovine sem ga tudi kupil. Časopis Kralji ulice stane 1€ – od tega dobi polovico prodajalec, kar se mi zdi zelo lepo. Danes sem si vzel tudi več časa in ga prebral in moram reči, da sem nad njim navdušen. V njem so dobri prispevki brezdomcev in tudi ostalih ljudi, je tudi eden najboljše lektoriranih časopisov kar sem jih videl.

Lepo se mi zdi, da obstajajo društva, ki pomagajo brezdomcem, na spletni strani Brezdomec.si, si lahko ogledate takšen dokaz. V teh društvih imajo tudi posebne oblike pomoči brezdomcem npr. prijateljevanje – to je način pri katerem si enemu brezdomcu v moralno podporo, greš z njim k zdravniku, ipd. Mentorstvo – kjer ga npr. učiš kakšnih spretnosti, računalniških, …

Mislim, da se v Sloveniji premalo opozarja na problem brezdomstva in da bi moral vsak, ki gre mimo prodajalca časopisa Kralji ulice, tega tudi kupiti – saj 1€pa res ni veliko.

Moj izvod časopisa Kralji ulice

P. S. Obiščite zanimivo spletno stran Brezdomci.org!

7 thoughts on “Kralji ulice: Brezdomci

  1. Sem Predstavnik Prodajalcev,Kraljkev Ulice in mislim da so vsi,komentarji odveč,saj se zelo trudimo,da bi bil naš časops kar naj naj.Stem da ne ogrožamo nikogar,in na pošten in pristojen način prodajamo. Kaj pa je danes en EU,proti našemu trudu? Hvala za sodelovanje,in nasvidenje.Meško Toni.

  2. Zivjo!
    Podpiram Kralje ulice in vedno kupim izvod..ti ljudje dejansko nikogar ne ogrozajo,nikomur nic nocejo…veckrat z njimi kaksno recem.So ljudje,ljudje z ulice..V stiski bi bilo potrebno vec akcij,vec pomoci,in to vsem,ki pomoc potrebujejo.
    Lp

  3. Vse je že povedano – le dobre knjige je treba brati.
    Zato citiram: »Komu dejansko daje človek denar, ko ga spušča v dlan neke iztegnjene roke? V večini primerov ga daje kakšnemu moškemu, praviloma močne postave, ki ne hodi v službo, živi pa razkošno. Precejšnja verjetnost je, da je ideološko profiliran in da bo del tega denarja šel za ideološko oziroma versko propagando. Potem ga dobrotnik daje kakšni materi in soprogi, denar gre za preživetje družine, čeprav sta zakonca zdrava in bi lahko zaslužila na dostojen način. Po mojih ugotovitvah je na tretjem mestu znesek, ki gre za alkohol ali mamila. Najmanj možnosti pa je, da ste denar dali osebi, ki je izčrpala vse možnosti za dostojno preživetje. Torej ste s spuščanjem denarja v iztegnjene roke skoraj zagotovo podprli proces razčlovečenja človeka in razkroj družbene skupnosti.« (Anej Sam: Kam greš, Evropa, str. 154)

  4. res bi bilo potrebno brezdomcem nuditi vec pomoci moje mnenje je da kralje ulice niso tapravi naslov za to .kar mi je bilo tudi povedano ko sem si po 18 letih zazelel najprej stanovanje tako pac to gre vse skupaj ena velika zmota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *