Jan Ferme

Menu

iPod manija ali kako se oddaljujemo drug od drugega

V bistvu nas vsa ta nova tehnologija oddaljuje in zbližuje. Oddaljuje od resničnega življenja in zbližuje na virtualnem področju. Zdaj pa, če se pelješ sam z vlakom npr. v Ljubljano na faks, si rukneš gor slušalke in poslušaš ali gledaš video. Tako se izoliraš od vsega hrupa, prav tako pa se socialno osamiš.

Mislim, da ni priporočeno preveč pretiravati z iPodi in najnovejšimi gadgeti, ker drugače lahko kaj hitro izgubiš stik z resničnostjo in potem postaneš zombi. Še dobro, da imam svojo Majo, da ne bom postal zombi, saj vem, da me bo štopala. No, saj to dela že zdaj.

iPod manija

Kaj pa vi pravite?

Vir fotografije: Google.com

3 thoughts on “iPod manija ali kako se oddaljujemo drug od drugega

  1. Pri nas je iPod še zelo redek. Sam sm bil prejšnji mesec v Kanadi (več o tem na mojem blogu http://www.najblog.com/matejp), tam pa imaš dejansko občutek, da ga ima res ogromno ljudi. No dobil sem ga tudi sam, in ko sem se prejšnji teden sprehajal po Ljubljani, nisem videl nobenega, da bi ga imel, mene pa so vsi malo čudno gledali! M.

  2. Se nekako strinjam. Sam se pogosto vozim z vlakom in iPod je postal moj zvesti spremljevalec. Nujen skoraj tako kot spodnje gate 🙂

    Ampak glede asocialnosti pa se ne bi ravno strinjal. Ljudje nasplošno postjajo oz. postajamo manj komunikativni, tako da če maš kaj v uhah ali pa ne razlike praktično. Razlika je samo v tem, ali je tebi dolgčas ali pa ne.

    Čeprav ti kdaj pa kdaj tudi iPod postane tečen in včasih ga že vsak dan polniš z novimi MP3-ji.

    Pa tudi iPod ni več nuja. Skoraj vsak sodoben telefon že zna predvajat MP3-je. Kar se npr. na vlaku odraža tudi v tem, da se mulci bahajo z mp3-ji in jih preko vgrajenega zvočnika predvajajo naglas, tako da jih sliši celi vlak.

    Lahko bi rekel da koliko nas zbliža, toliko nas oddalji… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *