Jan Ferme

Menu

Google Analytics ima resne probleme

Že pred časom je to opazil avtor bloga Zakladi interneta, vendar je moj problem malo drugačen. Že dva dni se mi dogaja, da Google Analytics prikaže napačno statistiko (!). Npr. ko sem včeraj gledal statistiko za predvčerajšnim mi je kazalo, da so moj blog obiskali 4 (štirje) obiskovalci. Definitivno nekaj ne bo štimalo.

Ko sem danes preveril statistiko za včeraj je pisalo, da je moj blog obiskalo 61 obiskovalcev, predvčerajšnim pa 161 obiskovalcev. Hm, definitivno tukaj nekaj ne štima.

Mogoče ve kdo, če delajo kake upgrajde ali kaj?

P.S. Ko sem pa pogledal statistko v Firestats (vtičnik v WordPressu) je pa kazalo za včeraj okoli 250 obiskovalcev.

23 thoughts on “Google Analytics ima resne probleme

 1. Možno, da je narobe kaj z google analytics. Jaz sem tudi včeraj opazil velik upad obiska. Sicer pa… Imaš velik obiskovalcev s t-2ja? Kolikor vem je imel t-2 več izpadov med 30-31. (http://www.t-2.net/?ctxID=001865&funcID=1) Tako da možno, da ljudem enostavno ni delovala “tujina” in tako ni google mogel voditi statistike. Ali pa so preprosto prehitro klikali, da bi se izvedla analytics koda.

  Lahko pa da je dejansko google analytics postal preobremenjen. Ima namreč miljone uporabnikov in je pač včeraj bla prometna špica 🙂 Glede Firestats – js bi se vsekakor bolj zanašal na to statistiko – saj deluje “lokalno” in dejansko samo takrat ko je tvoj page v redu.

 2. jah vešde so 🙂 če pa ne tracka statistike 🙂 zato kar je narejen gugl analytics namreč ane 😛

 3. beri gogolova navodila za statistiko – nekje piše, da lahko update statistike zamudi za kak dan (meni je enako zadnje dva dni kazalo 0 obiska potem pa se je zadeva popravila. Ni prvič – se je dogajalo že prej mi gre pa enako na jetra, da se statistika ne dopolnjije tekoče ali pa vsaj na 20 minut.

 4. Tudi jaz opažam, da je začel analytics zamujati s statistikami. Ponavadi so bile statistike prave že takoj. Sedaj pa ne deluje najbolj zanesljivo.

 5. @Jan: nisi razumel kaj sem hotu povedat. Poglej tudi SiOL, T-2 imajo tudi po večurne izpade včasih – pa jih še plačujemo. Google Analytics pa uporabljaš čisto zastonj – in če 1x poklekne pred preveč uporabniki to ni razlog za jezo in šimfanje o “Resnih problemih”.

  @MAtej: Bi rekel, da je statistika bila VEDNO točna vendar ne po našem časovnem pasu – in bi rekel da je tudi danes tako.

 6. Statistike imajo nekakšen zamik. Šele čez dva dni se ‘zgliha’ na tapravo številko, prej kaže bistveno prenizke vrednosti.

 7. a daj, daj saj ni svet. firma kot firma pač. razlagaj si po svoje, ker sem jaz povedal kar sem mislil.

 8. Še enkrat? zanimivo da sm vedn s komentarjem ko sm kej povedu brisan bil – torej prosim da pobrišeš vse komentarje ki sem jih kdajokoli pustil na blogu. če brišeš moje mnenje hočem da se zbrišejo vsa. ti pa kr izpad zdej kot največji car na svetu.

 9. @mitja: da tako je.zbrisal sem dva tvoja komentarja in enega svojega. zakaj? zaradi drobnega tiska tukaj. da, tvoja komentarja sta se mi zdela žaljiva. naslov te objave pa ni žaljiv, ker le izraža moje osebno mnenje. s tabo se tu ne mislim več pogovarjat in se spuščat na takšen nivo.

 10. js se nisem spuščal na noben nivo… js sem samo razpravljal o naslovu – o katerem si ti neopravičeno govoril. In če se TI ne bi hotel spuščati na nivo, bi zbrisal celo temo. Poleg tega so bili 3 komentarji. Žaljivo ni bilo nič – sem pa samo s komentarji dokazal da se motiš. Zatorej prosim, da izbrišeš VSE moje komentarje (kot sem že omenil) ker od sedaj naprej ne podpiram več tvojega bloga in tvojega razmišlanja. Upam da bo to tekom dneva urejeno, razen če ne znaš – ti pustim kakšen dan več (briši tudi ta komentar ja – sem navajen da je brisan ko ti dokažem narobe)

 11. Dokazal si vse prej druga kot to, da se jaz motim. Že s tem zadnjim komentarjem kažeš veliko. In veš kaj? Prav vseeno mi je če me ne boš več bral. Resno. Komentarji ne bodo izbrisani, ker se mi zdi brezveze s tabo ukvarjat.

  saj pravijo: ab uno disce omnes.

 12. z nobenim komentarjem nism reku da neham brat. pa ja res whatever, če še vseh mojih komentarjev ne znaš zbrisat.

 13. no potem pa mene tudi briga, če nisi ustregel moji prošnji, da pobrišeš vse moje komentarje. ja v bistvu je whatever. blog.

 14. opala. tale komentar je bil vmes popravlen pa k sm postal nism prebral. pa je pršl do mal dvoumnega stavka. Drugače pa ja dejansko te prosim, da zbrišeš vse kar sem komentiral.

Comments are closed.