Jan Ferme

Menu

Drugi svet ali zavel je nov vetrc

Zrasel je še en blog agregat, ki sliši na ime Drugi svet. O njem sta danes že pisala had in hirkani, tudi jaz moram malo. Sam spletni agregat temelji na sistemu Vivvo, ki celo ni brezplačen, vendar se njegova cena začne pri $195. No ja, sej, nekako morjo prežvet. Mah niti ni toliko to pomembno, tudi o dizajnu drugič.

Drugi svet je čisto poseben blog agregat, saj uredniki izbirajo naj prispevke blogerjev in jih potem objavljajo v različnih kategorijah. Na eni strani to gesto pozdravljam na drugi strani pa ne. Npr. potem se bo zgodilo podobno kot na Blogoroli, kjer so velikokrat eni in isti po izboru uredništva. Dejansko ne morejo zajeti tako velikega spektra blogerjev v Sloveniji in se bojim, da bodo zaradi tega nastradali kakšni fajni zapisi.

V glavnem Drugi svet ima vizijo, ki pa jo še mora potrditi. Čudno mi je tudi to, ker nikjer ni možnosti za vpis svojega bloga (ali pa je nisem opazil), kar bi močno olajšalo urednikom spremljanje naše zanimive blogosfere.

Pozdravljam Drugi svet in upam, da vam uspe!

3 thoughts on “Drugi svet ali zavel je nov vetrc

  1. Jan, se strinjam da bo vizijo potrebno potrditi, to bo prinesel časa in takrat bomo lahko komentirali ali je drugi svet ka jspremenil oz izboljšal.

    Pojasnil pa bi ti samo glede vpisa blogov, ki si jih omenil. Drugi svet en ponuja vpisa blogerjem, s tem bi pridobili samo še en avtomatski agregat preko katerega bi spremljali bloge vpisali bi se pa isti, ki so že tako vpisani drugje. Bloge spremlja veččlanska uredniška ekipa preko že delujočih agregatov, rss virov in drugih metod, tako da za t oni straha, vidiš tudi svoj članek sem najdu nekaj sekund po objavi 🙂
    lp

  2. Ampak vpis bloga bi lahko bil, če ne za druga, da urednike opozoriš, da tvoj blog obstaja 🙂 Zdaj bodo verjetno iskali bloge na že obstoječih agregatih, če pa se tvoj blog ne nahaja v kakšnem agregatu, pa za njih ne boš obstajal… No seveda sčasoma te bodo mogoče dodali, če komentiraš na drugih blogih….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *