Blogsy – Slovenski Digg

Danes nisem dobro spal, je imel kdo podobne probleme? Aja, govoriti bi moral o nečem drugem. Ko sem se zbudil sem pregledal mejl in ugotovil, da sem dobil mejl od zdaj meni še neznane spletne strani Blogsy.

Blogsy je slovenski Digg. Saj poznate Digg ane? Zadeva se mi zdi posrečena, ker sem že tudi sam razmišljal, da Slovenci pa nimamo zadeve podobne Diggu. Blogsyjeva osnova je odprtokodni sistem Pligg, tudi dizajn je naredil nek Bob.

Kar nekaj časa sem porabil na Blogsyu, da sem ugotovil, kdo je avtor te stvaritve. Nikjer namreč ne piše. Ampak potem mi je nekako kapnilo, da ima največ Blogsyjev (diggov) narejenih prav uporabnik kosir. Tudi na njegovem blogu so zapisi o Blogsyju, tako da sklepam da je avtor on.

Zadeva je lušna, če jo želite uporabljati je potrebno na svoj blog vstaviti značko – podobno kot Digg. Avtorju želim obilo uspeha, prav tako pa spletni strani Blogsy.

blogsy

 • Ojej tehleh kvazi doggov na pligg platformi je pa že malo morje.

 • lol! dogg 🙂
  tipkarski škrat 😀

 • Brezvezno. Poglej Flik.si. Sramota je, da niti niso naredili svoj templejt. Sedaj imamo odmevi.com, flik.si, blogsy.info… lepo, da so me povabili, tu in tam bom objavil posta, toda čas je, da nekdo naredi nekaj svojega.

  SCEjevi zaznamki.com so dober primer!

 • Sry za dvojni post;
  1. Nimajo svojega favicona
  2. Uporabljajo isti templejt kot jaz (dobra stvar, samo treba malo prikrojiti index), Logotip pa so si ‘sposodili’ od kreatorja teme. 🙂

 • Ter mojih prispevkov sploh ne sprejme izgleda…

 • Jan

  Hja, kaj češ tako je 🙂 odmevi.com mi npr. niso všeč, za flik.si pa še nisem slišal.

 • Hvala avtorju zapisa za izrečene lepe besede. Delamo na tem, da bi naredili stran čim boljšo in mislim, da smo tudi edina takšna Slovenska stran, ki Pligg razvija dalje sama.

  Sam ne vidim nič narobe pri tem če več strani ponuja enako storitev. Saj je polek Digg-a tudi malo morje podobnih strani.

  Res je tudi da za stran nismo izdelali svoje teme, ker sam mislim da je v tem trenutko to najmanj pomembno. Ko bo čas pa pride tudi nov izgled.

  @Cifra: Nismo si sposodili logotima, sposodili smo si celotno temo (temi je priložen psd), kot lahko prebereš v nogi strani je temo naredil Bob (verjetno pa to veš saj imaš sam isto temo).

  @Miha: res je stran ne sprejema tvojih prispevkov, ker je nekdo dodal mali miljon verzov. Če misliš da je to napaka mi sporoči.

  Še en krat hvala za lepe besede.

 • Pardon za dvojni komentar.

  @Miha: sem se malo zmotil. Stran z oddanimi verzi ni bila tvoja. Vzrok problema že iščem. Hvala za obvestilo.

 • boss

  prvo 🙂
  odmevi.com
  gordol.si
  zacahni.si
  in sedaj še 3 nove strani…..
  mogoče pa še js eno naredim

 • matej

  no ja to je bl tako… slovenski digg s okrog 50 novimi novicami na dan je recimo http://www.itnovice.si Sam to je sam za računalniške oziroma it novice. No tud kaka iz znanosti se najde.

 • Pozdravljeni,

  torej tako, mi smo začeli s takimi novicami že februarja in sicer za šport: http://www.sportnenovice.si in za avtomobile: http://www.avtonovice.si. Cilj ni to, da prepustimo, da uporabniki pisejo, tako kot je to na diggu ampak da se zbere na enem mestu čimveč namesnkih novic.

  Zaradi uspeha, smo se odločili odpreti tudi http://www.itnovice.si, ki je namenjena novicam informacijske tehnologije in znanosti. Tudi tukaj imamo pridne fante, ki pridno zbirajo novice.

  Klon gor, klon dol. Pri nas smo mnenja, da je pomembna vsebina. In glede na odziv sem prepričan, da imamo pravo stvar.

  V pripravi je pa tudi avtorski tovrstni sistem, ki ne bo več pligg, ki je po našem mnenju totalno messy, težek in težko nadgradljiv. Naš bo grajen na cakePHP platformi in jquey za front end. Imel pa bo veliko nvih, svežih funkcij in seveda bo delal neprimerno hitreje. Če koga zanima, mi lahko piše na moj email (damir21 afna hotmail.com )