Jan Ferme

Menu

Hočeš biti resen bloger?!

Cifra me je pozval naj napišem kje sem kupil domeno in kje gostujem svoj blog. No, zdaj bom povedal vse od začetka. Davnega leta 2006 sem se nekako odločil, da bi tudi jaz blogal. Najprej kar sem naredil sem se vprašal kakšno domeno bi imel.

Za domeno se mi je najbolj primeren zdel kar moj priimek Ferme. Za tiste, ki ne veste kaj to pomeni, naj povem, da je Ferme francoska beseda in so zato končnice domen .com, .net, .org odpadle kot zrela japka na Newtonovo glavo. Pa sem si rekel zakaj pa ne bi .si domene, saj se je na spletu lepo hvaliti s končnico lastne države.

Tako je padla odločitev za ferme.si – .si domene so nekoliko dražje od .com, .net in .org. Ostalo mi je torej samo še gostovanje. Takrat sem še gostoval svoj blog zraven darilotebi.net, a žal nisem mogel gor parkirati tudi domene, zato sva z Emilom letos januarja šla na drugo gostovanje.

Gostujeva pri Hitrost.com, ki ima poceni in vredu gostovanje. Takoj, ko plačaš na pošti položnico jo lahko slikaš in jim pošlješ na mejl in ti zrihtajo za pol ure – definitivno imajo pravo ime podjetja – Hitrost.com. Vzela sva pa 600MB, zato da imava dosti prostora še za kakšne projekte. Za samo gostovanje za eno leto sva torej plačala 85,68€ – za 600MB je to poceni.

To je to, če še koga kaj zanima pa naj vpraša. 🙂

3 thoughts on “Hočeš biti resen bloger?!

  1. ja ta paket, ko mata vidva, se splača (pač ker sta 2), torej vsak da 42,84€, kar je cca. 10 jurčkov na let za (če npr razdelim na polovico) 300mb, kar je dost ugodno. Sam imam pr eckologicu 250mb placa in 5gb bandwitha (bi se ga dal tud povečat, a ga trenutno ne nucam, mogoče kdaj kasnej), velik stvari neomejenih za bivših 7500 SIT (torej dobrih 31€).

    Za tak denar nekateri ponujajo dost mn (50mb placa, po možnosti še brez PHP-ja, če pa že ma, pa je dokaj slabo).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *