Jan Ferme

Menu

Berite me preko RSS readerja

RSS je tako zanimiva reč, kratica pomeni Really Simple Syndication. Vprašali se boste v čem je trik RSSa. Najboljše, da povem simpl kar se da. Preko RSSa lahko spremljate različne vaše najljubše spletne strani, s to razliko, da so preko njega “slečene do nazga”, le ta vključuje le vsebino objave in nič dizajna bloga.

RSS je taaakoooo Web 2.0, okej malo se spakujem. Kako mislite, da jaz pregledujem svojo dnevno dozo blogov? Firefox -> Zaznamki -> Blogi ? EEEE, wrooong! Preko Google Readerja seveda. Vanj se pa prijavite s svojim gmail računom. Kaj? Nimate ga? Ni problem, registrirajte se tukaj.

Google Reader

Zdaj se pa hitro naročite na moj RSS feed. 😉

5 thoughts on “Berite me preko RSS readerja

  1. GReader uporabljam že kakšno leto in pol. Pred kratkim so naredili celo en manjši interface lift. Res kul zadeva, edino komentarjev ne moreš pisati direktno iz njega.

  2. RSS feed je škodljiv za pageviewe, lahko pa ga monetiziramo s feedburnerjem, katerega žal Slovenci ne uporabljamo dovolj. Jaz tudi žrtvujem celoten feed za bralce, vendar za feed reader uporabljam Netvibes, ki ga mam tudi za domačo stran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *