Bolan … Hop, v lekarno po tablete!

Ne, nisem bolan (trk, trk, trk po masivni mizi iz hrastovega lesa). Samo skušam nekaj dokazati. Pri nas takoj, ko se kdo ne počuti dobro, mami leti v lekarno po vitaminske tablete, saj lepo, da skuša skrbeti za nas, ampak ko ji povem da to ni rešitev mi pove da nimam pojma. Vredu bom pa povedal tukaj.

Še stotič: “Tablete niso rešitev!”. Maja bi rekla, da pojejte raje kakšno japko, kakšen je že tisti pregovor: “Japka na dan, drži dohterja stran.”, mnde je neki takega. V glavnem, dejte prosim jest sadje in ne takoj letet v lekarno po multivitaminske tablete, ki so v bistvu prodajanje sranja naivnim ljudem.

Kaj ti bodo tisti izolirani in izsušeni vitamini proti sočni japki, pomaranči, zelenem kiviju, … Mmm, … Prosim, dejte malo pomislat preden se začnete “zastrupljati” s tabletami. Že mogoče, da imajo tablete skoraj takojšen učinek, kar v tem hitrem kapitalističnem svetu hočemo vsi, ampak dolgoročno so slabe.

Če se s tabletami pozdravite v dveh dneh, se boste s sadjem v treh dneh. Malo zamika, a telo vam bo hvaležno. Spomnite se, da niste stroj in se uležite v posteljo, recite mami, partnerici/partnerju za šal’co vročega čaja in se umirite. Definitivno deluje. Za konec bi še dodal svojo pesem Kons. 5, za tiste ki se vam ne da klikat jo bom dal spodaj.

Čas = Denar
Svet hiti.
Za bolezen ≠ časa.
Človek!
Komaj še stojiš!
18 aspirinov.
Svet hiti.
Človek! Postoj, ozdravi!
3 minute v postelji.
25 aspirinov.
Svet hiti.
Prezgodnji grob.

(Jan Ferme, 2006)

Tagged with: , , , ,
  • FLoYdek

    Tole te čist podprem, čeprav js osebno nisn lubitelj ne sadja ne tablet 🙂 Sam ena prednost je pr tabletah…hitrej delujejo. Če te grl boli recimo, lahka 1tedn ješ sadje pa te bo še kr bolel. Če pa posuneš en lekadol plus c al ka je tist je pa prec bolš:D pol pa še kak antibiotik pa si po 2dneh zrav 🙂 Ampak dobro…to še ne pomen, da preveč podpiram tablete. Tak da, ja jejte sadje in zelenjavo, definitivno je bolje 🙂

    p.s. ni un rek…en kozarček jegra na dan, odžene zdravnika stran? 😀 (šala seveda)

  • Bolje preventiva kot kurativa. Torej – jej sadje in poslušaj svoje telo, s kemijo pa naj se ukvarjajo kemiki.