Jan Ferme

Menu

Moja politika moderiranja komentarjev

Kako se komentira pri meni? Komentirate lahko vsak zapis s klikom na naslov zapisa ali s klikom na link “Ni komentarjev” oz. “Komentarji (%)”. V WordPressu sem vključil funkcijo, da mora imeti vsak komentator že prej odobren en komentar, da se drug komentar pojavi takoj na spletu. Vsak vaš prvi komentar je zadržan v moderaciji. Ta funkcija se mi zdi v bistvu zelo dobra.

Moja politika moderiranja komentarjev je takšna: “Komentarji so last posameznikov, urednik bloga za njih ne odgovarja. Žaljivi in neprimerni komentarji bodo izbrisani.” in je zapisana tukaj v drobnem tisku. V parih dneh sem prejel nekaj žaljivih komentarjev, ki seveda niso bili objavljeni, potem se pa komentatorji sprašujejo zakaj ne.

Preprosto zato, ker so tisti komentarji vsebovali preveč vulgarnih besed oz. so mene neposredno žalili. Tega na svojem blogu ne bom dovolil. Tistim komentatorjem, ki so vulgarno napisali svoj komentar, sporočam, da se vaš komentar v stilu: “Jao si butast, ki ti nucaš to!” napisati bolj civilizirano: “Jaz pa mislim, da nimaš prav in moje mnenje je, da je to tako in tako.”. Slednji komentar bo tudi objavljen.

Prosim ne bodite žaljivi in vulgarni. Hvala za razumevanje!

11 thoughts on “Moja politika moderiranja komentarjev

 1. Kak si butast, ker ne pustis butastih komentarjev 🙂

  Gornje je sala, te povsem podpiram v tem, tudi sam sem pred nedavnim imel problem s taksnimi komentarji, za katere se je sicer kasneje izkazalo, da jih je tako ali tako pisala ena oseba. Zacelo se je pa s tem, ko sem napisal, kaj si mislim o takih komentarjih: “fantje, ki nimajo kaj pocet, pocnejo to v mojih komentarjih”.

  Komentarji, ki ne povedo svojega mnenja na kultiviran nacin in tega mnenja ne argumentirajo, tako ali tako niso vredni nic in jih brez slabe vesti lahko brises. Se bodo seveda vsi pritozevali zaradi “cenzure”, pa se ne sekiraj prevec, to ni cenzura, to je le inteligencno sito 🙂

 2. no tale: “jao si butast..” se mi zdi še kolkr tok uredu (bi jo jst verjetno pustu), kkšna: “pizda, si ti kreten…” pa niti slučajno ni sprejemljiva. Mam pa zaenkrt še dost sreče, da nism dobu nobenega žaljivega posta (no, vsaj ne spomnim se).

  Sej OK, če ti ni všeč, lahko skritiziraš, ampak z normalnimi besedami (kot si že ti neki v objavi napisu).

 3. aja, pa še neki sm pozabu, k niti nima veze z objavo (pa sem imel namen napisati v prejšnji objavi): spremen link mojega starega bloga na nov naslov, ker se morm tastarga bloga čimprej losat

 4. @IcEmAn: naredi 301 redirect pa je…

  @Jan: se strinjam, jst navadno ne brišem komentarjev, ampak tam pa tam se najde kak osebek, ki ima kakšne izpade in ga je treba malce cenzurirat.

 5. hm, jaz ne vem no… mogoce je celotni vnos v blog celo lti na moje pisanje…

  meni se zdi skrajno otrocje brisanje komentarjev, ki niso nic zaljivi. So pa vseenokritika na vnos. In to argumentirana. No vsaje enega takih sem napisal na enega tvojih vnosov,ki si ga brisal

  Sej prav, blog je tvoj. mi je cist kul, zaradi mene lahko pocnes kar ti je volja. Na tvoj blog sem veckrat prisel ker si tu pa tam kaj zanimivega napisal… kljub temu da si tu pa tam tut kaj idiotskega, ki ze v osnovi pljuva po drugem narodu.. Meni se to pac ne zdi nacin in to tut jasno povem. pika.

 6. In kaj zdej hočeš povedat? Mislim, da je Jan jasno povedal kakšnih komentarjev na svojem blogu ne bo objavljal, poleg tega imaš to napisano že na začetku bloga. Ne vem, zakaj si potem dal takšen komentar. Sicer pa, če si napisal debilnoidiotski komentar in zraven dodal še link od svojega bloga tako bolje, da ga je zbrisal, kajne? Vprašaj.

 7. Ne, komentar vsekakor ni bil debilen. Govora je bilo o njegovem vpoisu kjer pljuva cez neumne americane, ces da dajo neka izmisljena dejstva o sloveniji v njihovo serijo. Opozirl sem samo na to, da mi ni vsec vsesplosno pljuvanje po americanih, sploh pa za brezveze, saj je serija o kateri je govora tudi fiktivna. na koncu sem dodal oklepaj kjer sem zapisal da zavijam z ocmi. Nikjer nisem nikogar zalil, komentar je bil na mestu in tudi nobenih reklam nisem delal. sploh pa nimam svojega bloga. Par ur kasneje pa seveda mojega vpisa ni bilo vec, ker je ocitno bil ranjen ponos avtorja. In valda, potem ko dodam komentar, da ce se tudi tukaj komentarji brisejo, mi pravi gospodic jan, naj si pogledam drobni tisk.

  Mene vseskupaj samo grozno zabava. Malo zadnje dneve bolj prebiram razne bloge in mi je prav smesno na kak nivo se spuscajo blogerji.. pa ka pljuvajo med sabo 🙂

 8. Aja, pa kaj hocem povedat? nic posebnega. Edino opozorit Jana, da naj se ne spusca tako nizko in brise komentajre in da naj raje s protiargumenti stoji za svojimi vnosi tukaj na svojem blogu. Tako si bo verjetno prej pridobil spostovanje… Vsaj moje osebno mnenje

 9. @Damir: ni bilo čisto tako. ampak kletvic pa na svojem blogu res ne bom prenašal.

  Za tistim zapisom pa stojim z argumentom, da čeprav je Eureka Sci-Fi, bi se lahko malo pozanimali o zgodovini alkimije. Npr. le ta izhaja iz Egipta, nato so ta znanja prevzeli Arabci in jih razširili v Evropo.

  Vir.

 10. No, jaz na srečo takih komentarjev nimam, ker na žalost tudi komentarjev nimam veliko. 🙁 Čeprav sem se, vsaj na začetku spraševal, ali naj moderiram komentarje ali ne. Zaenkrat jih ne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *