Jan Ferme

Menu

Stixy – Revolucija skupne rabe podatkov

Ste si vedno želeli deliti podatke z drugimi ljudmi pa niste vedeli kako? Morda vam lahko pri tem pomaga Stixy. Gre za spletno aplikacijo, ki se obnaša kot spletno namizje. Nanj lahko nalagate fotografije, napišete kratko beležko ali “To Do” seznam, naložite lahko tudi različne dokumente oz. datoteke. Trenutno je omejitev 10MB na datoteko, medtem ko končna omejitev prostora na Stixy namizju ni določena.

Vse te predmete lahko s pomočjo Ajaxa tudi poljubno premikate po Stixy namizju. Fotografije lahko povečate oz. zmanjšate, jim dodate razne efekte, obrnete na glavo, … Dokumente lahko zamenjate, beležke urejate, … Vsak element lahko tudi preprosto zaprete s klikom na križec v desnem zgornjem kotu.

Stixy namizja lahko naredite javno dostopna oz. samo za izbrane uporabnike. Uporabnike, katerim želite omogočiti vpogled v vaše Stixy namizje, lahko enostavno dodate s klikom na “Share”. Stixy namizje se tudi avtomatsko shranjuje po vsakem dodanem elementu ali premiku le tega.

Osebno se mi Stixy zdi zanimiv. Mogoče ga bom zdaj, ko bom v Ljubljani starši pa v Celju, začel uporabljati. Vsaj za share-anje kakšnih fotografij. Trenutno je Stixy še v Beta fazi, počasi bo prešel v fazo, kjer bodo na žalost že tudi reklame, uporabnikom pa bodo ponudili tudi možnost nadgraditve v “Premium” račun.

Stixy

7 thoughts on “Stixy – Revolucija skupne rabe podatkov

  1. Lahko to uporabljaš tudi, če hočeš naprimer prenesti nekaj iz svojega računalnika na drugega. Naprimer na svojem nekaj shranim na stixy, potem pa grem na drug računalnik in se prijavim pod svojim računom. Me dokument potem čaka tudi tam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *