Jan Ferme

Menu

iPhone: odklepanje s firmwarom 1.1.1

Opozorilo: Kot avtor tega zapisa ne morem biti nikakor odgovoren, če se vam karkoli ponesreči pri odklepanju iPhone-a. Spodnji vodič uporabljate na lastno odgovornost! 

Včeraj sem prijatelju pomagal odkleniti zloglasni iPhone, ki je imel nameščen firmware 1.1.1. Firmware preverite tako, da daste “slide to emergency” in pokličite *3001#12345#* in kliknite “Versions”, firmware mora biti “04.01.13_G”. Če slučajno ni “04.01.13_G” imate nameščen nek drug firmware, zato snemite firmware-a 1.1.1 iz tukaj in preberite naslednja dva odstavka.

Tisti, ki že imate na svojem iPhonu firmware 1.1.1 preskočite naslednja dva odstavka.

Nato priključite vaš iPhone na dock in držite gumb za vklop (desno zgoraj) in “home” gumb (edini gumb spodaj na prednji strani). Ko vam ponudi, da bi ga ugasnili, ga ugasnite, vendar ne izpustite “home” gumba. Držite ga še približno 15 sekund in nato bo v iTunes zaznan “Recovery mode”.

Prej ste seveda na svoj računalnik že naložili firmware 1.1.1, sedaj pa v iTunes držite tipko “Shift” in kliknite “Restore”, tako vam bo iTunes dovolil, da ročno izberete firmware za iPhone. Nato počakajte, da se iPhone ponastavi.

Postopek “obhoda” aktivacije in priprava telefona za namestitev programske opreme:

 1. Prepričajte se, da imate SIM kartico z ugasnjenim PINom in telefon priključen na napajanje (priložena SIM kartica od AT&T je v redu).
 2. Na zaslonu za aktivacijo dajte “slide to emergency” in pokličite *#301#, tako se bo telefon sam poklical. Če se vam zgodi, da dialog za sprejem ali zavrnitev klica prehitro izgine (ponavadi je prikazan manj kot eno sekundo), toda še vedno zvoni najprej izbrišite *#301# in pokličite 0 (da, to je samo številka nič).
 3. Oglasite se na klic in pritisnite “Hold”.
 4. Telefon se bo spet poklical in nato kliknite “Decline”, zdaj vas vrže v normalni meni za klicanje.
 5. Kliknite na “contacts” in potem na “+”, da dodate novega. Edino kar boste dodali sta dva URLja. Kliknite “Add URL” in dodajte prvega kot prefs: in drugega kot jailbreakme.com. Kliknite “Save”.
 6. To smo naredili zato, ker če kliknete na prefs: URL, vas vrže v nastavitve. Kliknite na Wi-Fi in se povežite (to je pomembno za v nadalnje). Prepričajte se, da je ikona za Wi-Fi res v levem zgornjem kotu. Nastaviti morate še eno pomembno stvar, kliknite General → Auto-Lock → Never.
 7. Nato pritisnite “home” gumb in spet “slide to emergency” in pokličite številko “0”, oglasite se, pritisnite “Hold” in ko vam spet zvoni pritisnite “Decline”. Kliknite na vaš kontakt, ki ima ime “NoName” in kliknite na drug URL, torej jailbreakme.com.
 8. Zagnal se bo Safari in vas povezal s stranjo, preberite tekst in čisto spodaj kliknite “Install AppSnapp”.
 9. Telefon se bo vrnil na aktivacijski zaslon, vendar ne paničarite, samo počakajte.
 10. Telefon se bo sam ponovno zagnal po približno eni minuti, če se vam ne je možno, da imate zasedeno internetno povezavo, njim ne dela strežnik … Samo ponovite koraka 7. in 8.
 11. Ko se bo telefon ponovno zagnal naj ne bi več pisalo “slide to emergency” ampak “slide to unlock”, to pomeni, da je bila aktivacija uspešna!

Nato je potrebno še odkleniti SIM kartico, da boste lahko uporabljali Mobitel, Simobil, … omrežje. To pa storimo takole:

 1. Kliknite na “Installer” in namestite posodobitve, če so potrebne.
 2. Pojdite na “Sources” in kliknite “Edit” in “Add”.
 3. Dodajte tale URL “http://i.unlock.no/”
 4. Kliknite “Done” in potem “Refresh”.
 5. Na dnu kliknite “Install” in se pomikajte navzdol do “Unlocking tools” in namestite “AnySIM”.
 6. Ko se bo namestil, kliknite “home” gumb in tam boste našli novo ikono “AnySIM”, kliknite jo in sledite navodilom.
 7. Proces bo vzel od 5 do 10 minut in ko je končan mora napisati, da je bil uspešen.
 8. Nato spet kliknite “Installer” potem “Uninstall” in izbrišite aplikacijo “AnySIM”.
 9. Potem lahko greste na “Settings → General → Auto-Lock” in nastavite na željeno vrednost.

Uživajte v vašem novo odklenjenem iPhone-u.

Vir

14 thoughts on “iPhone: odklepanje s firmwarom 1.1.1

 1. Meni tole nikakor ne uspe.. imam firmware 1.1.1 in ne morem odkleniti.. ali mi lahko kdo pomaga?

  Dam za pivo 🙂

 2. Problem je ta, da izgleda nimam “odklenjene” SIM kartice.. in se mi že pri tem koraku zatakne. Imam navadno SIM kartico od Simobila..

  telefon je iz USA. bil je pa že odklenjen (firmware 1.1.1) ampak smo zasrali in pritisnili UPDATE v iTunes.. stvar je šla skozi (1.1.2) in zadeva je sedaj zaklenjena. Obupano probavam razne “recepte” vendar mi ne uspe.

  Izredno bi bil hvaležen, če bi mi lahko pomagali (tudi kišta piva je opcija) 🙂

  Sem iz LJ. Če je kdo, ki to zna iz LJ.. bi bil hvaležen.

  Glede na zgornji postopek, je stvar precej “hitra”.

 3. evo.. malo napredka.. sem naložil anySIM.. ampak mi na koncu napiše, da ne more odklenit.. help anyone?

 4. Halo! Imam nov Iphone iz ZDA s prednalo?enim firmware (fw)1.1.2.! Ali se komu sanja, kako se ga odklene: Zgornji postopek deluje le na starej?ih verzijah (downgrading na 1.1.1. deluje samo, ?e je bil fw prvotno 1.1.1. ali starej?i) nekje sem zasledil,da se dela na tem ali pa se celo ?e da! Ima kdo informacije??

 5. @zvitko: em nekako ga potem ne moreš odklenit, ker iPhone-a s firmwarom 1.1.2 ne moreš (še) odkleniti. Neki na Bolhi tvezijo, da lahko in če si obupan probaj na lastno odgovornost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *