Jan Ferme

Menu

P2P v Franciji kaznovan z odvzemom interneta

Pakt, ki so ga naredili Francoska vlada, Francoski ISPji, glasbena in filmska industrija jim bo omogočal, da bodo videli kdo snema datoteke preko priljubljenega P2P omrežja in tako bo izgubil dostop do interneta.

Francoski uporabniki interneta bodo bili deležni treh opozoril preden bodo izgubili dostop do interneta. Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je povedal, da internet ne sme postati kraj, ki bi uničil pristno kulturo glasbe, filma. Po njegovem avtorji najbolj trpijo.

V Franciji nič več P2Pja?

Zdaj pa še moj dodatek. Po mojem je tale prepoved tako nesmiselna kot kakšna druga butasta prepoved. V kolikor obstaja P2P omrežje, so zmeraj našli način kako razpečevati datoteke naprej, kljub ukinitvam Kazza-ja, Napster-ja, … Tudi Francozi bodo pogruntali kako se izogniti odvzemu interneta in po izkušnjah sodeč, bodo to pogruntali zelo hitro.

Sploh pa obstajajo raziskave, da P2P sploh ne škodi toliko avtorjem kot trdi RIAA. V večini primerov jim celo dvigne prodajo albumov. V glavnem, to je še en beden, obupan poizkus RIAA-e, da bi preprečila P2P.

Vir

5 thoughts on “P2P v Franciji kaznovan z odvzemom interneta

  1. Nas bi moralo biti predvsem strah, da bi še kje naša vlada začela to posnemati oz. da bi se to kje razpaslo širom evrope… sej bi že kak prišli naokoli, ampak… ni fajn… 🙂

  2. Heh, sem brala o tem včeraj.

    Tudi če se pri nas spomnijo karkoli. Filmi se bodo še zmer dali dobiti, če ne na netu pa drugje. Tako da mene ne skrbi prav dosti.

  3. Že, že… sam prijetno tudi ne bi bilo. Lahko gledamo na to tudi tako, da bo denar iz proračuna šel v kurac… skratka brezvezna poteza bi bila. 🙂

  4. Naši politiki okrog vseh novejših zakonov: ” V Španiji imajo ta zakon…” “Na Irskem uspeva…” “Zakon imajo sprejet že v 11ih državah EU… ” “Na Švedskem…”

    Toda zakaj se nihče ne vpraša ali smo dejansko primerljivi državam kot je Švedska, Španija, Irska, Francija…? Pri njih vidimo samo določene zakone, standarda pa ne vidi nihče. In to je glavni problem. Res se ne bom čudil, če bo čez leto ali dve pri nas uveden takšen zakon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *