Jan Ferme

Menu

Blogorola offline: Mnenja in občutki po prvi številki

Blogorola offline je danes priromala v moje roke. V bistvu sem brezplačnik Blogorola offline dobil šele po temeljitem branju Google Readerja, saj v Ljubljani nisem videl nikogar, ki bi jo delil. Izvedel sem, da je prva številka tudi priloga časopisa Večer. Hop, pa skočimo v bližnji Mečkator po en izvod Večera.

Pridem do polic z revijami in časopisi pa gledam wtf, ki je zej Večer?! Hočem svojo offline številko. Opazim enega izmed zadnjih izvodov na skrajno spodnji polici in si mislim, tale je moj! Zagrabim Večer in nahiter začnem listat, da vidim, če me niso blogerji na blogu, kjer so na veliko razpravljali o prvi offline številki slučajno nategnal.

Hlastno začnem prelistavat Večer, ko uleti zram mene ena prodajalka in glih mal je manjkal, da ni začela s svojim vreščečim glasom govorit, da se tega ne dela. Mislim si bmk in še naprej prelistavam Večer. WTF Blogorole ni nikjer?! Prelistam še enkrat, tokrat malo bolj umirjeno in jo najdem v časopisni izdaji.

Časopisna izdaja pomeni, da je papir enake kvalitete kot časopis Večer. Najprej sem malo začuden, kako to, da ni papir visoko sijajnega tipa, vendar se potem z mislijo vžgem po buči, da je to ZASTONJ revija. Ilustracija na prvi strani je meni osebno super, kakšni starejši bodo pa že imeli kaj za pripomnat.

Odhitim domov (to je tam kjer živim v Ljubljani, za v Celje bi napisal: odhitim domov domov) in se ves penast vržem na posteljo iz rugzaka povlečem Večer, povlečem ven Blogorolo, vmes še Maji povem, da je to Blogorola offline in že hlastno berem Frasov uvodnik.

V mislih s prstom kažem na tiste bloge, ki jih berem in so mi všeč in tudi na tiste, ki jih še nisem nikoli videl. Veliko objav, ki je v prvi številki offline Blogorole sem že tako ali tako prebral na netu, nekaj pa je novih. Začuden in presenečen (beri: sarkastično rečeno) nad dejstvom, da imajo nekateri blogi po tri ali več objav v prvi številki in malo razočaran, ker se ne najdem med tehniko.

Navdušeno sem prebral intervju s Fetalijem, ki je itak car po mojem skromnem mnenju. Dajal je svetovne odgovore na včasih malo smešno zastavljena vprašanja (no offense). Fetalij in njegove tajske kurbe, jao, jao=)

Razumljivo je, da je kar nekaj blogov iz Večerove blogerske skupnosti, ni mi pa razumljivo zakaj jih je še več iz Silolovske (moje sklanjanje Siola). Pa ne mi rečt, da je tam tuuuk dobrih blogov in zapisov, ker mi kr nekok ne potegne. Blogorola offline je dober projekt, saj bo približal bloge tudi offline skupnosti. Dejstvo pa je, da bodo zmeraj nekateri blogi bolj favorizirani in tvorili nekakšno elito, tudi zdaj v Blogoroli kot drugod.

Drugače pa absolutno thumbs up!

7 thoughts on “Blogorola offline: Mnenja in občutki po prvi številki

 1. Pri nas so jo pred šolskim centrom zataknili vsem za avtomobile 🙂 Nekateri so z zanimanjem brali, medtem ko drugi odvrgli po tleh 🙁

  Sicer pa teme Tehnike ni? Je samo Tehnologija, kjer sta le 2 članka, od tega oa je eden moj 😛 hehe, oprosti 😉

 2. Heh jaz se pa nisem dokopal do mojega izvoda… sem iskal seznam lokacij, kjer se bi dalo dobit Blogorolo, ampak na uradni strani, (torej blogorola.com) kjer bi moral biti seznam ga ni bilo. Seznam sem sicer potem našel na Matijinem blogu, ampak ko sem ga našel, sem bil že doma…

  Torej v Celju bi se menda dalo dobiti Blogorolo v Planetu Tuš, ampak do tja imam ~20min hoje v eno smer, tako da se verjetno ne bom sprehajal čez pol celja samo zato, da bom dobil Blogorolo. Zato bi se glede na to, da je bilo v LJ 8 lokacij in v MB 4, spodobilo da bi bila v Celju (ki je mimogrede tretje največje slovensko mesto, če se ne motim) še kakšna dodatna lokacija po možnosti v centru mesta.

 3. Organizacija in postavitev 400 distribucijskih mest po celi Sloveniji je, vrjemite ali ne, kar velik zalogaj, ki ga je dejansko nemogoče odpraviti v enem dnevu. Naše ekipe so v polnem zagonu in postavljajo distribucijska mesta dan in noč. Predvidoma bodo vsa stojala na svojih mestih enkrat v začetku naslednjega tedna. Takrat pa bo na http://www.blogorola.com objavljen tudi najbolj ažuren seznam mest kjer se bo dalo tiskano Blogorolo tudi dobiti.

  Še to, ker smo ravno pri Celju. Poleg Planeta Tuš sta predvideni distribucijski točki tudi na železniški in avtobusni postaji. Potrudili pa se bomo tudi, da bomo kakšno stojalo postaviliv sam center mesta.

  Hvala za razumevanje! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *