Jan Ferme

Menu

Zakaj sem namesto iPhone telefona kupil iPod touch

Ali je bila odločitev iPhone proti iPod touch? Seveda je bila! iPhone ima svoje koristi, a ga je iPod touch premagal. Naredil sem malo tabelo, odlik in slabosti vsakega (kar je v krepkem tisku je mišljeno kot odlika). iPod touch je moj in ni mi žal.

Gadget iPhone iPod touch
Cena 284 EUR (8 GB) 284 EUR (16 GB)
Prostor 4 GB ali 8 GB 8 GB ali 16 GB
Povezljivost WiFi & ATT/EDGE WiFi
Mere 115 mm x 61 mm x 11.6 mm 110 mm x 61.8 mm x 8 mm

To so le nekatere bistvene lastnosti zakaj sem se jaz odločil za toucha. Torej iPod touch mi je všeč, ker ima kar 16 GB prostora za isto ceno kot iPhone 8 GB. Res je, da s touchem ne moreš telefonirati, vendar imam osebno raje telefon in mp3 predvajalnik ločen.

Zakaj? Zamislite si, da na iPhonu poslušate musko skoz, ali pa gledate video in pote, ko še imate čisto malo baterije, ker ste prej gledali video, vas kliče nekdo, ki vam veliko pomeni. In kaj se zgodi? Baterija crkne. 🙂

Pa še touch je tanjši in malo manjši. Sploh pa ako ga odkleneš dobiš itak neprecenljiv dostop do aplikacij, ki so na voljo. Zato sem se odločil za toucha. 😉

P. S. Cene veljajo, če kupite iPhone/iPod touch v ZDA.

11 thoughts on “Zakaj sem namesto iPhone telefona kupil iPod touch

  1. Tudi če kupiš iTouch v ZDA, je potrebno dodati še davek, carino in poštnino ter morebtno zavarovanje poslanega. Koliko potem pride cena? Seveda je drugače, če imaš možnost, da ti ga nekdo prešverca.

    Pri nas, v Sloveniji, stane iTouch 16GB 420 evrov.

  2. @Karmen: ceno sem preračunal z US davkom v državi v kateri je bil kupljen. kupil mi ga je prijatelj in prešvercal 🙂 pri nas v slo je odločno preveč.

  3. js sm itouch kupu v Angliji(cena 280evrov), bistveno cenej kot kerkol…iphone stane tm 350evrov + 50 evrov an mesec(250min. pogovora in 500sms-ov)glede na njihov standard zelo pocen-tko kot vsa elektronka…in se anglija je itak skor cela pod wireless-om tko da ga loh uporablas kjerkol..tle pr ns smo se dalc tko da se ga ne splace kupt, ne enga ne druzga..v mestu kjer js zivim ma usak lokal, pub, restauracija free wifi…no ko bo tko tud pr ns se pa vrnem nazaj….upam da se ziv..lol

  4. Jan, nekaj bi te vprašal glede nakupa v ZDA, ali te lahko prek Ebay ljudi “nategnejo kot psa” ali se da kako dobit tudi na pošten način?

  5. @Matej – to je bilo včasih, zdaj pa gledaš kuk feedbacka ma prodajalec, to je tista številka ob njegovem imenu in procenti. višja ko je številka in procenti bolj je vreden zaupanja. jaz še nisem imel slabih izkušenj.

  6. mi lahko zaupaš E-mail. Namreč kupiti nameravam 16 ali 32gb itouch pa se ne bi rad zafrknil. da bi te vprašal kakšno stvar če mi ne bo jasna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *