Jan Ferme

Menu

Specializacija v eno smer ali dve

Zdaj, ko sem na faksu, na katerem je pretežno poudarek na grafiki, tisku, fotografiji, … Se sprašujem v katero smer se naj specializiram. Oblikujem dizajne za spletne strani, reklamne letake, ovitke za cdje, … Prav tako tudi zelo rad fotografiram.

Res pa je, da sem več za računalnikom kot za fotoaparatom. Rad bi se naučil kakšno novo fotografsko tehniko, rad bi imel kakšen nov objektiv, ampak potem na koncu ugotovim, da ni časa in ni denarja. Pri dizajnu se že nekaj časa spravljam, da se bom naučil program Adobe Illustrator. No, še kar mi ni uspelo, ker mi delo in faks požreta preveč časa.

Sem takšne vrste človek, ki bi rad uspel v tem kar rad dela, torej v dizajniranju ali fotografiranju. Dizajnirati sem začel “mlad”, pri mojih 15 letih. Ampak vsi vemo kakšne so stvari od začetka, zato sem takrat nekaj časa imel odmor (beri: eno leto). V srednji šoli sem pa spet začel bolj intenzivno dizajnirati, na koncu tretjega letnika oz. četrtega letnika sem celo prenovil celotno spletno stran moje bivše srednje šole.

Bolj kot ne se skoz iščem. Verjamem, da se nas večina skoz išče. Ampak jaz imam mojo moralno podporo in to je moja Maja. Brez nje bi zagotovo zabluzil v kakšnem drugem letniku. Tako pa mi je uspelo iti naprej, dobivati nove navdihe, začeti nove projekte.

Kaj pa vas žene naprej?

2 thoughts on “Specializacija v eno smer ali dve

  1. Sem v podobnih vodah kot ti, s tem da imam dizajniranje/multimedio kot sekundarno prioriteto. Čeprav zelo uživam v dizajniranju (revij, plakatov, spletnih strani, filmov,…), ne grem študirat to, raje imam kot dodatno izobraževanje in zaslužek ko pač je 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *