Jan Ferme

Menu

Blogorola v IE6! Dizajnerska groza …

Kakor sem bil pred časom očaran nad novo podobe Blogorole, tako sem bil včeraj na faksu razočaran, ko sem odkril da v IE6 (samo ta brskalnik je nameščen v računalniku v knjižnici) tam Blogorola izgleda grozno.

Po statistikah sodeč, je delež uporabnikov, ki so oktobra 2007 uporabljali IE6 še kar precej visok – 34,5 % in mislim, da se ga ne sme zanemariti. Saj vem, da so se vsi živčno pripravljali na izid offline verzije Blogorole, ampak 34,5 % pa res ne bi smeli zanemariti.

Meni se na mojem blogu lahko, po domače povedano, jebe za IE6, ker ga sovražim, ampak stran, ki pa združuje toliko veliko blogov, pa bi mogla gledat na to. Vsaj malo bi jo morali prilagoditi za IE6, tako pa nimam občutka tistega “vsaj malo”, v bistvu imam občutek, kot da strani sploh niso prilagajali za IE6.

Blogorola v Firefoxu izgleda super

Blogorola v Firefoxu izgleda super

Blogorola v IE6 – A se hecate?

Blogorola v IE6 - A se hecate?

Dajte prosim to čim prej popraviti in si tako rešiti sloves, ker ste drugače res super! 👿

19 thoughts on “Blogorola v IE6! Dizajnerska groza …

 1. Ahaaa. Sedaj mi je marsikaj jasno! Jaz uporabljam IE namreč in sem mislila, da je to to. Poleg tega pa na službenem kompu skoraj vedno praivloma ni osveženih zapisov (ampak so kak teden ali dva stari). Sicer sem na to frasa že opozorila, ampak izgleda, da je IE groza za blogorolo. bodo že fantje zrihtal.

 2. Se strinjam s tabo. Sicer bi tudi jaz najrajši kar pozabil na IE6, ko razvijam spletišča, pa ne gre. Podatek o tem, kolikšen je delež uporabnikov IE6, drži verjetno za Slovenijo. Lahko ti povem, da ima ena od naših strank, ki je iz Italije in ima na spletišču tudi samo italijanski promet, ta delež neizmerno hujši. Kar 85% obiskovalcev uporablja Internet Explorer, od tega 60% različico 6, kar znese nekaj več kot 50% njihovih obiskovalcev. Porazno 🙂

 3. Sm tudi sam lep spisek poslal, pa so rekl, da bojo uštimal a imajo očitno premal rok 🙁

  Sicer pa IE6 nam jih je nadeval za vse večne čase, na žalost je to še eden izmed faljenih stvari, ki nas obdajajo.

 4. Taksne stvari se po vecini skoraj brez problemov resijo z pogojnimi stavki za vkljucitev posebne css kode za IE.

  Vsekakor ne sme developer / designer iz lastnih nacel in preferenc ignorirati ostale brskalnike.

 5. Tisti, ki uporabljajo IE 6 jih tudi mala večina pozna lep dizajn strani oz. na ta faktor ne dajo kaj veliko. IE 6 večinoma uporabljajo laiki, medtem ko tisti, ki redno surfajo in so vsaj malo računalniško informirani uporabljajo Firefox oz. Opero.

 6. Mikec se ne bi strinjal. Največ laikov uporablja IE7 eker jim je win updejt tako svetoval in se jim je zdelo pametno. da pa je Slovenija na enem izmed njavišjih mest po uporabi lisičke, pa sploh ni treba zgubljati besed.

  Pa kljub temu IE6 morda res uporabljajo laiki, vendar pa po drugi strani prav tako tudi največji experti, ki delajo najboljše strani na svetu. Takšne strani namreč deluljejo v vseh brskalnikih isto in programer/dizajner lahko to upošteva in doda cele kupe vrinjenih stavkov, ki so vbistvu fiksi za IE6 in druge verzije…. seveda pa je to pri razvoju potrebno upoštevat.
  Tarnanje da je IE6 beden mi zato nekako ne zaleže,.. očitno smo še bolj bedni razvijalci ki mu dopuščamo takšne napake…. seveda bi bilo za vse najlažje reči IE6 sux ne ga uproabljat, pa bo ful lažje strani delat… sam kaj ko je lahko ena od tistih 36 strank dovolj pomembna da se izplača vložit nekaj več truda v delovanje spletne strani v ” vseh verzijah brskalnika.”

 7. Četudi določen brskalnik uporablja le manjšina in četudi so to laiki, mora spodobna spletna stran brezhibno delati v 99% brskalnikov. Tukaj sploh ne gre iskati opravičila.

  Ni pa to nobena kritika na blogorolo. Sem prepričan, da bodo dečki to v najkrajšem času uredili.

 8. Jah, tako pač je, če se jim pri Microsoftu “fučka” oziroma jim po domače povedano “dol visi” za W3C standarde/priporočila!! No, sicer je res, da si še nisem šel ogledati “source code” od prenovljene Blogorole, samo predvidevam pač, da je to razlog (vsaj ponavadi je) za IE-jeve težave s pravilnim prikazovanjem strani…

  No ja, bi se pa res lahko pri Blogoroli toliko potrudili, da bi uporabili “[if IE 6]“, “[if IE 7]” itd. zadevščine (ali natančneje “conditional commentse”, za več glej npr. semle), to pa vsekakor drži!!

  Tadej

 9. Verzije nižje od IE7 sploh ne podpirajo pravilno transparenta pri PNG slikah. Torej kaj tukaj storiti? Božje delo ne.

  Razlika je očitna, zato ker vsi drugi brskalniki, razen Internet Explorerja uporabljajo manjši nosilec.
  Kteri hapec pa danes še uporablja IE?

 10. Poleg tega, bi še dodal …Tebi se tudi ni ljubilo opzimizirati strani za Internet Explorer, torej veš kako se oni počutijo. lol

 11. Jah to je mal mimo. Lahko se z nekim privat blogom greš anti IE, če gre pa za stran namenjeno množicam jo pa moraš nares tudi za IE, če ne polovici obiskovalcev ta srednji prst pokažeš 🙂

 12. Ležalniku je sicer samo 30% obiskovalcev z IE, kar je nekako rezumljivo, obiskovalci večinomo tudi sami pišejo blog, so bolj rač.opismeni itd… Na eni drugi slovenski strani je pa IE lepo prvi z 51%.

 13. Sicer jim nič ne zamerim in jih čisto zastopim 🙂 Ampak taka skupnost, IMHO, si pač tega nebi smela privoščiti. Ker tolk dela, da pa za IE6 skup stran spedenaš, pa spet ni….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *