Jan Ferme

Menu

reCAPTCHA: Edina prava zaščita proti spamu

reCAPTCHA: Edina prava zaščita roti spamuZadnji teden opažam veliko povečanje spam komentarjev, ki jih Akismet preprosto ne zazna. Danes je to povečanje sodu izbilo dno, saj sem v 27 minutah dobil kar 17 spam komentarjev. Ker imam nastavljeno, da mora imeti komentator že odobren komentar, da se bo takoj prikazal pod objavo, sem teh 17 komentarjev moral samo moderirati in jih označiti kot spam.

Nekateri predlagajo Akismet + Math Comment Protection, vendar iz izkušenj vem, da slednji ni dobro podprt v WordPressu 2.3.1, zato sem se odločil za povsem novo zaščito, ki ste jo že lahko zasledili kje drugje, to je reCAPTCHA.

Zadeva je sila preprosta za namestit. Najprej se registrirajte, da dobite Public in Private key, potem pa uploadajte v wp-content/plugins mapco, ki jo snamete tukaj. Dotični vtičnik še aktivirate, greste pod Options -> reCAPTCHA in vpišete oba ključa. Nato boste videli, da preden stisnete “Komentiraj!” morate vpisati še dve besedi. Če sta ti dve besedi slučajno nerazpoznavni samo kliknite gumbek za osvežitev reCAPTHCe.

Kolikor sem slišal je to ena najboljših trenutnih rešitev proti spamu. Če imate kakšno izkušnjo z reCAPTCHo več, pa povejte.

7 thoughts on “reCAPTCHA: Edina prava zaščita proti spamu

  1. To da je najbolj učinkovit ne bi rekel, obstajajo še druge CAPTCHe, ki prav tako preprečujejo spam enako kvalitetno; pomembneje je to, da z reCAPTCHo pomagamo tudi pri skeniranju in prepoznavi teksta starih knjig.

  2. hm, 17 spam komentarjev v 27 minutah niti ni tako hudo 😀

    Tudi sam bom moral nekaj naredit na tem področju…z novo podobo bom poskusil urediti še to 😉 Hvala za idejo !

  3. obstajajo tudi drugačne rečitve… recimo obstajajo “pasti” da prilagodiš wordpress tako da daš polju za vnos imena drugo ime, in potem avtomatičo veš, če je izpolnjeno da je to spam, lahko se ugradi razne timerje, kjer da je med začetkom pošiljanja in koncem pošiljanja dovolj časa… samo za to morš bit že skor g33k oziroma php programer da to lahko vgradi? v wordpress 😀

    P.S: to je rahlo nadležno, ker ko sem ze zmotil pri kodi, me je vrglo nazaj in mi zjeb*** use šumnike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *