Jan Ferme

Menu

Pidgin – Klient za MSN, Google Talk, ICQ, …

Pidgin je odprtokodna rešitev za vse, ki uporabljate več IM protokolov. Podpira namreč AIM, Bonjour, Gadu-Gadu, Google Talk, Groupwise, ICQ, IRC, MSN, MySpaceIM, QQ, SILC, SIMPLE, Sametime, XMPP, Yahoo! in Zephyr. Uau! To pa je enih protokolov a?

Za več kot tri četrtine še sploh marsikateri slišal ni. Sam sem ga začel uporabljati predvsem zaradi tega, ker podpira IRC protokol in ima dober grafični vmesnik. Trenutna verzija je 2.3.1 in popolnoma prevedana v slovenščino. Opažam, da smo Slovenci precej naklonjeni odprtokodnim rešitvam, malo bom zloben in rekel, da verjetno zato, ker so zastonj. Pidgin lahko namestite na Windows, Fedoro ali CentOS.

Snemite Pidgin tukaj

Pidgin

10 thoughts on “Pidgin – Klient za MSN, Google Talk, ICQ, …

 1. No ja, ni čisto res.

  Pidgin lahko namestiš na večino (če ne kar vse) distribucije Linuxa, Unixa in BSD. Zakaj si ti privlekel na plano samo Fedoro in CentOS, mi ni jasno.

 2. …we distribute binaries for Windows, Fedora Core, and CentOS / RHEL.

  Piše, da oni delajo binary pakete za zgoraj navedene distribucije. Za druge distribucije pa delajo binary pakete najveretneje avtorji distribucij, lahko si ga pa tud vsak sam skompajla na poljubni distribuciji.

  Jst osebno uporabljam Trillian-a že kar nekaj let, ker prav tako podpirav številne protokole, poleg tega pa mi je všeč prikaz kontaktov, slabost je le da ne deluje na Linux ampak le na Windows oz. Mac OS.

 3. @Jan:
  Pidgin is an instant messaging program for Windows, Linux, BSD, and other Unixes. (vir, prvi stavek)

  Pravkar ga uporabljam na Ubuntu.

 4. Robi, za Cocoa (Mac OSX) ne obstaja Pidgin, obstaja le port, ki je pa precej revampan in se imenuje Adium 😉

  Pri pidginu me moti, da nima plugina, kot ga ima emesene – za dekodiranje farbastih msn plus nicknameov. Za Linux je najboljši zagotovo emesene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *