Jan Ferme

Menu

MacBook Air – Prenovljen Macbook!

Steve Jobs je pravkar predstavil najtanjši prenosnik na svetu imenovan MacBook Air. Na “najdebelejšem” ima 1,9 cm na najtanšem pa 0,4 cm! Seveda se že slinim ob novem MacBooku in preračunavam kako ga bom dobil.

Specifikacije so:

 • Zaslon: LCD 13,3″
 • Procesor: Intel Core Duo 1,6 GHz/1.8 GHz
 • Trdi disk: 80 GB 1,8″ (4,57 cm) trdi disk, možnost tudi 64GB SSD trdega diska
 • Delovni pomnilnik: 2GB
 • Wi-Fi: 802.11n
 • Baterija zdrži do 5 ur
 • Teža: 1,36 kg

MacBook Air v kuverti

Macbook Air v kuverti

MacBook Air

MacBook Air

Macbook Air

Intelov procesor so zmanjšali kar za 60% in za proizvodnjo LCD zaslona prvič niso porabili elementa Mercury in Arzenika (hm, ne vem, če sem prav zastopu). Ohišje je iz aluminija, zato da bodo ohranili sloves najtanjšega prenosnika na svetu so ven vrgli optično enoto – torej CD in DVD predvajalnik. Lahko kupite zunanjega za $99 ali 68 EUR.

MacBook Air

MacBook Air

MacBook Air

Obvezno priporočam ogled videa!

Zadeva je seveda fackin’ božanska. LCD zaslon je od zadaj osvetljen z LED osvetljavo, tako da je vedno dovolj svetel. Tipkovnica je polna, to pomeni, da ji ne manjka nobena tipka, kot npr. drugim tipkovnicam pri drugih prenosnikih. Pa še avtomatsko osvetljavo tipk ima, saj MacBook sam zazna, kdaj ni dovolj svetlobe za tipkanje.

Trackpad, ki je namenjen za premikanje miške je pridobil inovacijo, ki smo jo zasledili že pri iPhonu. Seveda, zdaj je multitouch trackpad, z njim lahko enostavneje brskate v Safariju, pregledujete glasbo v iTunes, fotografije, … Tudi na web kamero niso pozabili, saj so vgradili iSight web kamero, ki je dosti zmogljiva napram eksternim web kameram.

Za povezljivost skrbi nov standard Wi-Fija 802.11n, ki je bojda tako hiter, da ne rabite optičnega pogona. My ass ja. Pač tržna niša, da bodo prodali več filmov v iTunes Store. A cena vas zanima … Naj vam najprej povem, da ga bodo začeli prodajati čez dva tedna in v dveh tednih hitro napraskajte od $1799 ali od 1232 EUR.

Hej! To je skoraj “zastonj” pri Applu. Toliko zdaj stane že stari MacBook, ki je res malo zmogljivejši. Zbiram donacije za moj novi prenosni računalnik MacBook Air. 🙂

Celotne specifikacije MacBook Air prenosnika

Vir: Engadget

23 thoughts on “MacBook Air – Prenovljen Macbook!

 1. jupi 🙂 zakon zadeva za tiste, ki rabijo mobilnost 🙂 jaz sem čist fertik 🙂 vse kar so predstavli je neverjetno. Komaj čakam, da si ogledam video.

 2. Saj sem vedel, da je ponovno Steve Jobs pripravil nekaj posebnega za vse ljubitelje Apple proizvodov. Ponovno je svoje podjetje postavil nekaj korakov pred drugimi. Apple rulz. Tudi meni se cedijo sline.

 3. “obvezno priporočam … ” ?
  Eeeeeh tile applovi compi so predragi, bom raje počakal da pride ven tanov Kubuntu z KDE4 in si nabavil novo škatlo z eno hudo grafično 🙂

  PS: Super WPSrajčka! Bravo Jan.

 4. Okej, moramo se odločiti, kaj bi raje; imeli optično enoto ali tanek prenosnik. Mikavno je oboje … Še vedno se splača kupiti MacBooka, za katerega upam, da mu bo cena sedaj padla.

 5. Jst hočem dvd enoto not! Sem že planiral menjavo za mojega macbooka ampak tole…..
  Sej ne rečem točno to k rabm. 13.3 osvetlena tipkovnica ultraslim….

 6. @Boter: me veseli, da si opozoril na to. To je po moje tipična Applova fora, ker so predstavili še Time Capsule, ki je wireless storage za podatke, torej kao sploh ne bi potreboval DVD plejerja.

  Tist, da ni za Ethernet kabl tud mene moti. 👿 Očitno so morali žrtvovati nekaj stvari, da so ohranili sloves najtanjšega prenosnika. Čeprav bodo pa še dodatno zaslužili, ko bo folk kupoval eksterni DVD plejer.

 7. Cene za EU so že znane .. cena za osnovni MacBook Air je 1.699EUR in ne 1.232EUR, kot je napisano v zapisu.
  .. v Sloveniji bo pa še 50-100EUR dražji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *