Jan Ferme

Menu

Vegetarijanec? Pomagaj!

Moje dekle Maja ima diplomsko nalogo o prehranjevalnih navadah vegetarijancev. Zelo lepo vas prosi, če bi ji bili pripravljeni pomagati. Kliknite na spodnjo povezavo:

Vegetarijanec? Pomagaj!

4 thoughts on “Vegetarijanec? Pomagaj!

  1. Vsem dobro znano je, da je v kratki evoluciji človeka, kar naenkrat od neke točke naprej, poskočil volumen možganov na celotni populaciji, kar se v arheologiji kaže kot povečano število najdb izpopolnjenega kamnenega orodja, orožja itd. Znanstveniki ta pojav predpisujejo predvem mejniku, ko je človek končno začel jesti meso in s tem povečal vnos proteinov, kar je povzorčilo povečanje možganskega volumna in s tem tudi k večji pameti pračloveka.
    Kaj to pove modernemu vegetarjancu? Večina teh snobov, ki to aktivno izvaja itak nima pojma in so se za to odločili … zaradi trendov, ali pa zato ker bi radi izpadli nekaj posebnega.

    Drugače sem pa jaz v tem bolj hipijevskega mnenja: Pri vsej lakoti ki je na svetu, nas je lahko še tako hudo sram, ker se v takšni bogatiji afnamo z raznorazno modo v hrani in zbirlavosti pri mesu. Bodimo raje hvaležni za to kar mamo!

    Na compu že dolgo hranim eno sliko od enega dečka ki je drobtinice kruha s tal. Poglejte si jo in se zamislite:

  2. @Tomaž: ne bom brisal komentarja, ker naj ima vsak svoje mnenje. Ne zdi se mi pa prav, da jih obtožuješ da so snobi. Sem prepričan, da ima vsak vegetarijanec svoje razloge, nekaj pa jih je tudi takih, ki so se odločili zaradi trendov. Samo prosim ne metat vseh v en koš 🙂 Zdaj pa zaključimo to temo, ker se lahko vije v nedogled. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *