Jan Ferme

Menu

DoFollow vtičnik in PageRank vprašanje

Poraja se mi eno vprašanje ob uporabi DoFollow vtičnika in njegovi dejanski uporabnosti. Torej vsi SEO in ne vem kakšni guruji pozor. Če blog uporablja DoFollow vtičnik in tako kadar ti komentiraš iz povezave, odstrani rel=”nofollow” in tako tebi da povratno povezavo (backlink). Mal kompliciram, upam, da je razumljivo.

Torej glavna domena ima npr. PR4 (npr. ferme.si), ampak ferme.si/ime-posta ima pa PR0 in tukaj mi pustimo povezavo do svojega bloga. Torej kako nam bo v pomoč DoFollow vtičnik, če imamo potem backlink iz povezave, ki ima PR0? Mislim, ne zdi se mi logično, saj potem bi lahko vsi “nabijali” komentarje pri tistih, ki imajo vtičnik DoFollow pa npr. PR5 in imeli sami PR5 pri naslednjem PR updajtu.

Anyone?

11 thoughts on “DoFollow vtičnik in PageRank vprašanje

 1. Načeloma DoFollow ne pomaga kaj dosti, ampak vseeno, več povezav na tvoj blog kot google najde, višje v rezultatih si… pa čeprav imaš PR0. Se pa bolj splača komentirat v kakšnih bolj popularnih objavah, kjer je ogromno komentarjev… ker tiste objava imajo ponavadi malce večji PR.

 2. To kar ti vidiš v toolbaru ni dejanski PR. google exporta PR na vsake 3-4 mesece in takrat boš šele videl kakšen PR imajo novejši posti. Pomoje se splača, ker vsak post dobi nek PR samo ne vidiš ga takoj.

 3. @Boštjan: se strinjam ja.

  @SpinX: men gre malo v nos, ker post ne dobi istga PRa kot index.php 🙁 ah ja, enkrat bom že prilezu do PR5 😛

 4. Hmmm, res ne vem od kod ti to, da če dobiš backlink od objave z npr. PR5, boš imel tudi sam PR5 pri naslednjem PR updejtu…

  Tadej

 5. Ti do-follow ne bi reku da majo kej vpliva, npr tale link (http://www.feverishthoughts.com/do-follow-bloggers/)
  ma polno do-follow linkov, več kot 300 comments pa verjetno tudi velik backlinkov pa nima PR-a..

  Sem pa sam naredil en post v anglescini in je dobil PR2 že čez en mesec ne da bi meu backlinkov niti comm… edini obiskovalci so od google search-a.
  Frontpage pa nima ranka

 6. Tale blog post je recimo še čisto svež, zato nima nobenega PR-ja. Potem ga pa pridobiva glede na to koliko poveza kaže na njega. Nekaj jih pride iz samega tvojega bloga, recimo iz arhiva itd… tako da nek PR bo imel čez čas 100%. Ponavadi manjši PR kot tvoj homepage, če pa dobil blazno veliko linkov ima lahko pa tudi večjega. Tudi PR0 stran ima lahko nek pagerank, ker tale cela števila so samo izvoz trenutnega pageranka, ne vem…recimo 0.356 :).

  Koliko to pomaga? Nekaj že, ni pa PR5 link tolk easy dobit a ne :), tako da si lahko tudi z jabe PR0 ali PR1 iz komentarja zadovoljen.

  Pa če je 300 komentarjev ne pomeni, da bo šel PR gor, kvečjem vsak link iz komentarja prenese manj PR iz strani – 300 komentarjev – 300 linkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *