Internet Explorer 6 še kar prevladuje. Nadgradite zdaj!

Pa neee, zmeraj ko pogledam statistiko svojega bloga vidim, da Internet Explorer 6 še kar prevladuje. S kar 23,3%, IE7 uporablja pa samo 9,7% bralcev mojega bloga. Verjetno je to zato, ker v službah in knjižnicah sistemski administratorji nimajo časa za nadgraditev? Ali pa se jim preprosto ne zdi vredno, da bi zapravljali čas s takšno banalno nadgraditvijo.

No, v bistvu to ni banalna nadgraditev, saj je Internet Explorer 7 veliko boljši od svojega predhodnika. Ima popravljenih en kup varnostnih lukenj, prav tako npr. prikazuje transparentne .png slike, ima zavihke, … Zdaj pa za vse, ki ste zaljubljeni v IE predlagam, nadgraditev IE6 z IE7:

Snemi IE7 (Windows XP SP2)

Še zmeraj pa lahko izberete alternativo, ki je veliko bolj priporočam kot sam IE (izbira je vaša):

Snemi brskalnik Firefox

Snemi brskalnik Opera

Tagged with: , ,
 • Microsoft itak pripravlja 12. februarja auto-update, ki bo avtomatsko nadgradil IE6 na IE7, čeprav bo tudi po tem updateu IE6 še vedno ostal na kar lepem številu mašin. Je pa vsekakor korak naprej 🙂

 • bobo

  ie 7 je totalno grdega izgleda in butast

 • Jan

  @bobo: še zmeraj je pa boljši od IE6, psloh pa sam priporočam Firefox 😛

 • Pri nas ima FF 51.11 %, IE pa 44.06 % … od teh 44.06 ima IE 67.12% … po Google Analytics.

 • Zanimivo/grozno je, da ima ob že najavljenem IE8 IE6 še vedno tak velik delež. Ne eni od strani, ki jih spremljam z Analyticsom, ima IE6 75% delež med 60% Explorerjevim deležem. Groza. IE6 je star 6 let in pol…!!

  @bobo: mogoče je IE7 res grd, definitivno pa ni butast, mogoče ga premalo poznaš :D, drgač pa Firefox all the way…

  @Jan: ne netu je zadnje čase nastal pravi trend člankov v smislu “Zamenjaj IE6 za ‘something-else’ “, upam, da bojo zadoščal za spreobrnitev

 • Jan

  @Trolly: tudi jaz to upam 👿