Jan Ferme

Menu

Internet Explorer 6 še kar prevladuje. Nadgradite zdaj!

Pa neee, zmeraj ko pogledam statistiko svojega bloga vidim, da Internet Explorer 6 še kar prevladuje. S kar 23,3%, IE7 uporablja pa samo 9,7% bralcev mojega bloga. Verjetno je to zato, ker v službah in knjižnicah sistemski administratorji nimajo časa za nadgraditev? Ali pa se jim preprosto ne zdi vredno, da bi zapravljali čas s takšno banalno nadgraditvijo.

No, v bistvu to ni banalna nadgraditev, saj je Internet Explorer 7 veliko boljši od svojega predhodnika. Ima popravljenih en kup varnostnih lukenj, prav tako npr. prikazuje transparentne .png slike, ima zavihke, … Zdaj pa za vse, ki ste zaljubljeni v IE predlagam, nadgraditev IE6 z IE7:

Snemi IE7 (Windows XP SP2)

Še zmeraj pa lahko izberete alternativo, ki je veliko bolj priporočam kot sam IE (izbira je vaša):

Snemi brskalnik Firefox

Snemi brskalnik Opera

6 thoughts on “Internet Explorer 6 še kar prevladuje. Nadgradite zdaj!

  1. Microsoft itak pripravlja 12. februarja auto-update, ki bo avtomatsko nadgradil IE6 na IE7, čeprav bo tudi po tem updateu IE6 še vedno ostal na kar lepem številu mašin. Je pa vsekakor korak naprej 🙂

  2. Zanimivo/grozno je, da ima ob že najavljenem IE8 IE6 še vedno tak velik delež. Ne eni od strani, ki jih spremljam z Analyticsom, ima IE6 75% delež med 60% Explorerjevim deležem. Groza. IE6 je star 6 let in pol…!!

    @bobo: mogoče je IE7 res grd, definitivno pa ni butast, mogoče ga premalo poznaš :D, drgač pa Firefox all the way…

    @Jan: ne netu je zadnje čase nastal pravi trend člankov v smislu “Zamenjaj IE6 za ‘something-else’ “, upam, da bojo zadoščal za spreobrnitev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *