Jan Ferme

Menu

Blog.CIKCAK.si – Malo o financah, pravu, zanimivi znanosti in prostem času

Danes smo “otvorili” blog CIKCAK na katerem smo delali zadnjih par tednov. Blog CIKCAK vam bo nudil zanimive in koristne informacije s področja financ, prava, alternativnih naložb, davkov, glasbe, literature in še mnogo več. Opozarjali vas bomo na razne “haklce”, na zanimive akcije trgovin ali drugih spletnih portalov. Naš slogan je “Bolje obveščeni, bolj neodvisni!”, kar kaže na to o čem bomo pisali.

Sam sem seveda prevzel tehnično izvedbo bloga. Blog CIKCAK temelji na WordPressu, tako kot vsak resen blog. Poskrbel sem za realizacijo bloga, čeprav moram povedati, da logotipa nisem naredil jaz in prav tako dizajn ni moj. Dizajn sem že dobil, ampak sem ga še vseeno moral kar dobro preurediti za potrebe tega bloga.

Potrebno je bilo zamenjati pisave in barvo pisav, prestaviti iskanje in RSS povezavo v stranski stolpec. Dodati sem moral še en stranski stolpec in sicer desnega. V glavi dizajna vstaviti logotip in še zmeraj pustiti dovolj prostora za reklamo v velikosti 728 x 90 px (ta mera zdaj postaja standard). Potem pa še kup čisto majhnih malenkosti, ki jih je preveč, da bi vse našteval. Od zamenjave gumba, do pimpanja obrazca za komentar.

Realizacija bloga je izgledala, tako da sem namestil WordPress in poiskal vse potrebne vtičnike, ki jih potrebujemo za naše potrebe. Vtičnike je bilo seveda še potrebno konfigurirati in prevesti. V glavnem, delo je bilo zanimivo, na trenutke mi je predstavljalo pravi izziv, saj sem se tudi marsikaj novega naučil. Ne da se hvalim, ampak počasi postajam pravi WordPress mojster, po toliko WordPress projektih.

Potrebno je še popraviti nekaj malenkosti, drugače smo pa na koncu zadovoljni. Bralce bo s svojimi prispevki razveseljeval g. Bojan Gorjanc, tehnična plat je moja in z blogom upravlja Mobinia (Tomaž Leskovšek).

Vabljeni na blog CIKCAK, kjer lahko s svojimi prispevki ustvarjate vsi, če pa pustite komentar, ste pa nagrajeni s strani vtičnika DoFollow.

3 thoughts on “Blog.CIKCAK.si – Malo o financah, pravu, zanimivi znanosti in prostem času

  1. Pozdravljen,

    cestitam za projekt, vendar pa bi te na nekaj rad opozoril. Ce pogledas source kodo, bos videl da se keywords in description meta tagi ponavljajo. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *