Jan Ferme

Menu

Na koncu so pomembne …

… le male stvari. Nič drugega. Nobeni fancy avti, direktorsko mesto, mesečna plača 10k €, … Nič od tega ni tako pomembno kot male stvari, ki nas definirajo. Materialnost je bullshit. Večina ljudi je zasvojena z materialnostjo.

Korporacije ala Tuš, Interspar, Lidl in ostale, najemajo najboljše analitike in psihologe, da bi vdrli v človekovo podzavest in mu vzpodbudili  željo po nečem kar ne rabi. Zmeraj bolj jim uspeva. Z vsakim produktom, ki ga vi kupite pri njih podprete jebeno korporacijo (osnovna živila za preživetje ne štejejo).

Jeben kapitalizem, oprostite, ne morem rečt drugače. Treba je nehat podpirat riti šefov velikih korporacij in spodbujati male kitajčke, da delajo poceni majice in hlače. Kako? Ne kupite vsake butaste malenkosti, ki jo vidite.

Naj vam povem, kaj se mi je zgodilo danes. Ati je prišel v mojo sobo in mi prinesel čudovit koledar za leto 2008. Te malenkosti sem bil res zelo vesel, bolj kot če bi mi prinesel MacBook Air. Pa če verjamete ali ne. To mi je toliko pomenilo zato, ker se je spomnil, da rabim za v sobo nov koledar in mi ga je tudi priskrbel.

Nehajmo se pehati za materialnostjo, pa bomo srečni. Vse kar štejejo so male stvari in male pozornosti, ki jih lahko tekom dneva namenimo drug drugemu.